ΑρχικήsecurityΤο Ισλαμικό Κράτος εκδίδει περιοδικό σχετικά με τον διαδικτυακό πόλεμο

Το Ισλαμικό Κράτος εκδίδει περιοδικό σχετικά με τον διαδικτυακό πόλεμο

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαινιάζει το νέο του περιοδικό για τζιχαντιστές το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο με τίτλο Kybernetiq, το οποίο έχει σκοπό να διδάξει στους στρατιώτες περισσότερα πράγματα για την τεχνολογία.

Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να επιδεικνύει μοναδικές ικανότητες επικοινωνίας! Η επίφοβη ριζοσπαστική ομάδα όχι μόνο κυριαρχεί στα social media για την προπαγάνδα της αλλά τώρα αποφάσισε να εκδώσει το περιοδικό Kybernetiq.

Το περιοδικό έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους τζιχαντιστές για το πώς θα συμμετέχουν στον διαδικτυακό πόλεμο εναντίον της Δύσης. Τα μέλη του ISIS θεωρούν την τεχνολογία μέσο ζωτικής σημασίας για τη μάχη με τους αντιπάλους τους και το Kybernetiq εξηγεί γιατί.

Ένα από τα άρθρα του πρώτου τεύχους έχει τίτλο “Ψηφιακή Μάρκα” κι εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς κρυπτογράφηση για να προστατέψεις τις επικοινωνίες αποφεύγοντας οποιαδήποτε τροποποίηση του γνωστού αλγόριθμου κρυπτογράφησης. Κάθε τροποποίηση στην πραγματικότητα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αλγόριθμου και ο συγγραφέας του άρθρου παρέχει κίνητρα για την χρήση end-to-end συστημάτων κρυπτογράφησης όπως το GNU Privacy Guard (GnuPG).

“Ως αδερφός του Ισλάμ νιώθω υπόχρεος σε αυτή τη μετά Snowden εποχή να σας αποθαρρύνω να χρησιμοποιείται προγράμματα κρυπτογράφησης με την μάρκα mujahid συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Asrar al-Mujahideen, Amn al-Mujahid, Asrar al-Ghurabaa και διάφορων εφαρμογών για κινητά”, γράφει.

Η end-to-end κρυπτογράφηση επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με ασφάλεια κάνοντας αδύνατο στις αρχές του νόμου να τους εντοπίσουν.

Ένα ειδικό μέρος του περιοδικού είναι αφιερωμένο στο να εξηγήσει πως οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα metadata για να εντοπίσουν τρομοκράτες. Κάτω από μια ενότητα που έχει τίτλο “Τα metadata μπορούν να σκοτώσουν”,  ο συγγραφέας προειδοποιεί για την κατασκοπία που γίνεται από τις μυστικές υπηρεσίες όπως η NSA.

Το περιοδικό που κυκλοφόρησε από το Ισλαμικό Κράτος γράφτηκε από τζιχαντιστες στα γερμανικά και κυκλοφόρησε στις 28 Δεκεμβρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS