Αρχικήsecurity602 Gbps!... Το μεγαλύτερο DDoS attack στην ιστορία!

602 Gbps!… Το μεγαλύτερο DDoS attack στην ιστορία!

Τα Cyber attacks γινόνται ολοένα και χειρότερα με αποτέλεσμα να καταντούν πραγματικός εφιάλτης για τις εταιρείες μέρα με τη μέρα, και η επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS) είναι ένα από τα αγαπημένα εργαλεία των hackers για να κατεβάσουν προσωρινά τον στόχο τους που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Έως σήμερα, σχεδόν κάθε μεγάλο website έχει γίνει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης, με την πιο πρόσφατη να θεωρείται αυτή κατά του BBC website και κατά του campaign website του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου πρόεδρου Donald Trump.
Από τις δύο αυτές επιθέσεις, το μεγαλύτερο DDoS attack στην ιστορία έγινε κατά του BBC website: πάνω από 600 Gbps.

602 Gbps!... Το μεγαλύτερο DDoS attack στην ιστορία!

To μεγαλύτερο DDoS Attack στην Ιστορία

Το group που συστήνεται ως New World Hacking φέρεται πως έχει την ευθύνη και για τις δυο αυτές επιθέσεις. Η ομάδα αυτή έχει βάλει στόχο όλα τα sites του BBC, συμπεριλαμβανομένων των iPlayer on-demand service, και κατάφερε να τα κατεβάσει για τουλάχιστον τρεις ώρες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι στιγμής, το BBC έχει ανακοινώσει πως η διακοπή αυτή οφείλεται σε “τεχνικά” λάθη, αλλά αργότερα, μετά την ανάληψη ευθυνών από την “New World Hacking” που ισχυρίζεται πως πραγματοποίησε DDoS attack ενάντια στο BBC, το ανέφερε ως “test των δυνατοτήτων του”.

BangStresser DDoS Attack Tool

Ένα από τα μέλη της ομάδας New World Hacking, που συστήνεται ως Ownz, ισχυρίζεται πως το group χρησιμοποίησε το δικό του εργαλείο, με την ονομασία BangStresser για να πραγματοποιήσει ένα DDoS attack μεγαλύτερο των 602 Gbps κατά του BBC website.

Ως απόδειξη, το group δημοσίευσε ένα screenshot του web interface που θεωρητικά χρησιμοποιήθηκε για το attack στο BBC website.

Παρόλο που η αυθεντικότητα του screenshot δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, εάν το μέγεθος του attack αποδειχθεί αληθές, θα λάβει την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη επίθεση DDoS όλων των εποχών και θα προσπεράσει την πρώτη που αυτή τη στιγμή μετρά 334 Gbps, σύμφωνα με τις καταγραφές της Arbor Networks τον περασμένο χρόνο.

 

[alert size=”alert-block” variation=”alert-success”]Διαβάστε ακόμη: Ένα Javascript Tip την ημέρα, τα Code Bugs κάνει πέρα…![/alert]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS