HomesecurityΟι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για να αντιμετωπίσουν...

US, Japan and South Korea join forces to confront North Korean hackers

The ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες των hackers της Βόρειας Κορέας.

ΗΠΑ Ιαπωνία Νότια Κορέα

Το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας λέει ότι βασικός σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αποτρέψει cyber attacks και κλοπή crypto που χρησιμοποιούνται από Βορειοκορεάτες hackers για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης όπλων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού της προγράμματος.

The συμβουλευτικό όργανο που δημιουργείται μεταξύ ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας “θα ενισχύσει την ικανότητα των τριών χωρών να ανταποκρίνονται από κοινού σε παγκόσμιες threats at cyberspace“, πρόσθεσε το γραφείο της Νότιας Κορέας.

See also: North Korean hackers target blockchain engineers with Kandykorn malware

Στο πλαίσιο αυτό, αξιωματούχοι από τις τρεις χώρες θα πραγματοποιούν τριμηνιαίες συναντήσεις για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους.

Η Anne Neuberger, Αναπληρώτρια Βοηθός του Προέδρου και Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για τον Κυβερνοχώρο και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC), συμφώνησε στη δημιουργία του συμβουλευτικού σώματος με ομολόγους από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία στις 10 Οκτωβρίου.

See also: Lazarus hackers targeted a software vendor using known vulnerabilities

In a συνέντευξη τύπου στις 18 Οκτωβρίου, η Neuberger είπε ότι οι Violations υποδομών crypto από τους hackers της Βόρειας Κορέας “είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για το καθεστώς που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της προώθησης του προγράμματος πυραύλων και του πολύ μεγαλύτερου αριθμού εκτοξεύσεων που είδαμε τον τελευταίο χρόνο“.

Η αντιμετώπιση των hacking δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας ήταν προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών“, είπε η Neuberger.

See also: Iranian hackers target Israel with wiper malware

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει sanctions και σε μια σειρά crypto exchanges που χρησιμοποιούνται από βορειοκορεατικές ομάδες και άλλους παράγοντες απειλών για το ξέπλυμα κλεμμένων κεφαλαίων.

North Korean hackers
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για αντιμετωπίσουν τους hackers της Βόρειας Κορέας

Επιθέσεις της Βόρειας Κορέας

Οι hackers της Βόρειας Κορέας στοχεύουν κρίσιμες υποδομές και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις αυτές συνήθως στοχεύουν σε κυβερνητικούς οργανισμούς, στρατιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και τράπεζες. Οι επιθέσεις από κρατικούς hackers έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια cybersecurity.

Οι hackers χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές συμπεριλαμβανομένου του malware, και της εκμετάλλευσης ευπαθειών σε συστήματα.

Οι hackers της Βόρειας Κορέας μπορούν να έχουν πολιτικά και οικονομικά κίνητρα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις της χώρας αποτελούν μια απειλή για την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια και απαιτούν τη συνεργασία των διεθνών κοινοτήτων για την αντιμετώπισή τους. Η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι σημαντική για την αποτροπή και αντιμετώπιση αυτών των κυβερνοεπιθέσεων.

Source : www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS