ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για να αντιμετωπίσουν...

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τους hackers της Βόρειας Κορέας

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες των hackers της Βόρειας Κορέας.

ΗΠΑ Ιαπωνία Νότια Κορέα

Το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας λέει ότι βασικός σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αποτρέψει κυβερνοεπιθέσεις και κλοπή crypto που χρησιμοποιούνται από Βορειοκορεάτες hackers για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης όπλων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού της προγράμματος.

Το συμβουλευτικό όργανο που δημιουργείται μεταξύ ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας “θα ενισχύσει την ικανότητα των τριών χωρών να ανταποκρίνονται από κοινού σε παγκόσμιες απειλές στον κυβερνοχώρο“, πρόσθεσε το γραφείο της Νότιας Κορέας.

Δείτε επίσης: Βορειοκορεάτες hackers στοχεύουν blockchain engineers με το Kandykorn malware

Στο πλαίσιο αυτό, αξιωματούχοι από τις τρεις χώρες θα πραγματοποιούν τριμηνιαίες συναντήσεις για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους.

Η Anne Neuberger, Αναπληρώτρια Βοηθός του Προέδρου και Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για τον Κυβερνοχώρο και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC), συμφώνησε στη δημιουργία του συμβουλευτικού σώματος με ομολόγους από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία στις 10 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Οι Lazarus hackers στόχευσαν προμηθευτή λογισμικού χρησιμοποιώντας γνωστές ευπάθειες

Σε μια συνέντευξη τύπου στις 18 Οκτωβρίου, η Neuberger είπε ότι οι παραβιάσεις υποδομών crypto από τους hackers της Βόρειας Κορέας “είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για το καθεστώς που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της προώθησης του προγράμματος πυραύλων και του πολύ μεγαλύτερου αριθμού εκτοξεύσεων που είδαμε τον τελευταίο χρόνο“.

Η αντιμετώπιση των hacking δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας ήταν προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών“, είπε η Neuberger.

Δείτε επίσης: Ιρανοί hackers στοχεύουν το Ισραήλ με wiper malware

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει κυρώσεις και σε μια σειρά crypto exchanges που χρησιμοποιούνται από βορειοκορεατικές ομάδες και άλλους παράγοντες απειλών για το ξέπλυμα κλεμμένων κεφαλαίων.

hackers Βόρειας Κορέας
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ενώνονται για αντιμετωπίσουν τους hackers της Βόρειας Κορέας

Επιθέσεις της Βόρειας Κορέας

Οι hackers της Βόρειας Κορέας στοχεύουν κρίσιμες υποδομές και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Οι επιθέσεις αυτές συνήθως στοχεύουν σε κυβερνητικούς οργανισμούς, στρατιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και τράπεζες. Οι επιθέσεις από κρατικούς hackers έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια.

Οι hackers χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές συμπεριλαμβανομένου του κακόβουλου λογισμικού, και της εκμετάλλευσης ευπαθειών σε συστήματα.

Οι hackers της Βόρειας Κορέας μπορούν να έχουν πολιτικά και οικονομικά κίνητρα.

Οι κυβερνοεπιθέσεις της χώρας αποτελούν μια απειλή για την παγκόσμια κυβερνοασφάλεια και απαιτούν τη συνεργασία των διεθνών κοινοτήτων για την αντιμετώπισή τους. Η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι σημαντική για την αποτροπή και αντιμετώπιση αυτών των κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS