HomeScience & TechnologyΟ πράσινος κομήτης ορατός σήμερα από τη Γη μετά από 50.000 χρόνια

Ο πράσινος κομήτης ορατός σήμερα από τη Γη μετά από 50.000 χρόνια

Το βράδυ της Τετάρτης, η Γη θα γίνει μάρτυρας ενός πρωτοφανούς ουράνιου φαινομένου, του πράσινου κομήτη, που συμβαινει μόνο μία φορά κάθε 50.000 χρόνια!

See also: Bernardinelli-Berstein Hubble: Ο μεγαλύτερος κομήτης που έχουμε δει ποτέ

πράσινος κομήτης

The scientists του διαστήματος ανακοίνωσαν ότι ο πράσινος κομήτης, πιο επίσημα γνωστός ως C/2022 E3 (ZTF), θα πετάξει σύντομα στον ουρανό μας.

Μερικά από τα μυστήρια του planet μας και του ηλιακού μας συστήματος θα μπορούσαν να κρύβονται στη μορφή αυτού του κομήτη, που καλύπτεται από πάγο, αέριο και σκόνη και είναι σήμερα ορατός στο βόρειο ημισφαίριο.

Την Τετάρτη, η Δρ Ρεμπέκα Άλεν of Ινστιτούτου Διαστημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Swinburne μετέφερε στο ABC ότι αυτός ο πράσινος κομήτης πιθανότατα διέσχισε τις εξόχως απόκεντρες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Μετά από μια κοντινή επαφή με τον Sun στις αρχές Ιανουαρίου, ο κομήτης βρίσκεται τώρα εντός του οπτικού πεδίου του πλανήτη μας.

Ο Δρ Allen δήλωσε ότι λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας του Ήλιου που λιώνει τα αέρια και τον πάγο του κομήτη, η μάζα του εμφανίζεται με ένα λαμπερό πράσινο χρώμα. Το φαινόμενο αυτό εκτοξεύει επίσης μια υπέροχη ουρά από συντρίμμια.

See also: Comet Leonard is at its closest point to Earth

Earth

Η σμαραγδένια απόχρωση του κομήτη είναι αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού τύπου άνθρακα που φιλοξενεί. Σύμφωνα με την Δρ Allen, τα συστατικά του κομήτη θα επιτρέψουν στους researchers να ανακαλύψουν απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης νερού και ζωής στη Γη, καθώς και την ιστορία σχηματισμού των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Αν και κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ανησυχία για την εγγύτητά του με τον πλανήτη μας, οι επιστήμονες διαβεβαίωσαν ότι η θέαση του αστεροειδούς είναι εντελώς ακίνδυνη, καθώς παραμένει εκατό φορές πιο μακριά από το moon of the Earth.

Την 1η Φεβρουαρίου, όσοι βρισκόμαστε στο νότιο ημισφαίριο θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα θέαμα που προκαλεί δέος και θα παραμείνει ορατό για μέρες μετά.

Απολαύστε τη θαυμαστή ομορφιά του κομήτη, καθώς είναι πιο καθαρός και παρατηρείται καλύτερα με τηλεσκόπιο ή κιάλια.

See also: Bernardinelli-Bernstein: the giant comet is heading towards the Sun

Για να δείτε αυτό τον κομήτη όσο καλύτερα γίνεται, θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο όσο το δυνατόν πιο σκοτεινό και χωρίς φωτορύπανση.

Ο κομήτης ανακαλύφθηκε τυχαία το 2022, χρησιμοποιώντας μια κάμερα ευρέος πεδίου στην Καλιφόρνια.

Οι κομήτες είναι συναρπαστικά ουράνια σώματα που προσφέρουν information για το παρελθόν και το παρόν του ηλιακού μας συστήματος. Τα ίχνη τους από σκόνη και αέρια τους καθιστούν απίστευτα εύκολο να τους εντοπίσει ακόμη και ένα απαίδευτο μάτι καθιστώντας τους ένα συναρπαστικό μέρος της αστροπαρατήρησης για τους απανταχού ερασιτέχνες αστρονόμους! Καθώς οι κομήτες πλησιάζουν τον Ήλιο, η αύξηση της heat προκαλεί την εξάτμιση μέρους του παγωμένου υλικού στην επιφάνειά τους. Αυτό δημιουργεί πίεση που ωθεί τα σωματίδια σκόνης προς μια κατεύθυνση δημιουργώντας το φαινόμενο της “ουράς”. Αυτή η ουρά μπορεί να έχει μήκος έως και αρκετά εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS