HomeScience & TechnologyΗ τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι μια τηλεκατευθυνόμενη κατσαρίδα

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι μια τηλεκατευθυνόμενη κατσαρίδα

Ενώ μια κατσαρίδα cyborg είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θέλετε να φανταστείτε, αυτή η τεχνολογία αναπτύσσεται με καλές προθέσεις. Ερευνητές στο ινστιτούτο RIKEN at Japan σχεδίασαν μια τηλεκατευθυνόμενη, επαναφορτιζόμενη Kατσαρίδα cyborg, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για missions έρευνας και διάσωσης σε επικίνδυνες sites και για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος.

See also: Scientists turn dead spiders into robotic parts

κατσαρίδα

Πρόκειται για ζωντανές κατσαρίδες που είναι φορτωμένες με τεχνολογία που επιτρέπει στους scientists να ελέγχουν τις κινήσεις τους.

Προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατσαρίδες cyborg, οι ερευνητές έπρεπε να αναπτύξουν τεχνολογία που προσαρμόστηκε στο σώμα της κατσαρίδας, δεν εμπόδιζε την κίνησή της και κρατούσε τη διάρκεια ζωής της battery. Η λύση τους ήταν ένα σακίδιο με μπαταρία που επαναφορτίζεται χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες, που κολλούν στο σώμα της Kατσαρίδας για μεγάλες χρονικές περιόδους. Η ομάδα χρησιμοποίησε εξαιρετικά λεπτά ηλιακά cells για να μην εμποδίσει την κίνηση των κατσαρίδων.

See also: Scientists have developed "living" skin for future robots

Technology

Οι κινήσεις της κατσαρίδας ελέγχονται εξ αποστάσεως διεγείροντας τα cables που συνδέονται με τα πόδια της Kατσαρίδας που τροφοδοτούνται από την μπαταρία. Η ομάδα πειραματίστηκε σε κατσαρίδες της Μαδαγασκάρης που έχουν μήκος 6 εκατοστά και δεν πετούν. Κατάφεραν να κάνουν τα έντομα να στρίβουν δεξιά και αριστερά για 30 λεπτά.

See also: AI is the best technology of the age says Zuckerberg

According to the press release του RIKEN, παρόλο που αναπτύχθηκε ειδικά για τις κατσαρίδες, ο Kenjiro Fukuda, ανώτερος ερευνητής στο RIKEN και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, πιστεύει ότι η strategic τους μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλα έντομα όπως τα σκαθάρια και τα τζιτζίκια στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS