ΑρχικήsecurityΝέα καμπάνια στη Βρετανία που αποτρέπει τους νέους να γίνουν hackers!

Νέα καμπάνια στη Βρετανία που αποτρέπει τους νέους να γίνουν hackers!

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας (NCA) την Τρίτη κυκλοφόρησε νέα καμπάνια για να αποτρέψει τους νέους από το να γίνουν hackers αφού διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπόπτων έχει πέσει στο 17.

hackers

Η καμπάνια #CyberChoices στοχεύει γονείς παιδιών 12-15 χρόνων που μπορεί να εμπλέκονται σε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο εν άγνοια τους.

Η σχετική διαφήμιση δείχνει έναν έφηβο και τους γονείς του να κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους και οι γονείς του να περηφανεύονται για το πόσο έξυπνος είναι ο γιος τους και πόσο καλός στην Πληροφορική.

Μόνο όταν αναφέρουν ότι ο γιος τους αστειεύτηκε για τη ληστεία μιας τράπεζας, οι γονείς συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα είναι hacker και η διαφήμιση τελειώνει με την οικογένεια να ανακρίνεται από αξιωματικούς της NCA, ο κύριος φορέας της Βρετανίας που πολεμάει το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η υπηρεσία έχει παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια η ηλικία των hackers και κυρίως αυτών που εμπλέκονται σε ηλεκτρονικά εγκλήματα όλο και μικραίνει και ο μέσος όρος είναι 17 ετών.

Ο Richard Jones, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δηλώνει ότι “Γνωρίζουμε ότι η ποινικοποίηση των νέων δεν είναι λύση και με την καμπάνια θέλουμε να κάνουμε τους νέους να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες πιο θετικά. Αυτά τα άτομα είναι πραγματικά έξυπνα κι έχουν πραγματικές δυνατότητες να διεκδικήσουν μια πολύ καλή δουλειά όμως επιλέγοντας το δρόμο του εγκλήματος μπορούν να μετακινηθούν γρήγορα από το χαμηλότερο επίπεδο της φάρσας στο υψηλότερο επίπεδο ενός σοβαρού εγκλήματος.”

Η καμπάνια έχει στόχο να ενημερώσει τους γονείς σχετικά με κοινές μορφές εγκληματικότητας στο διαδίκτυο όπως οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) που μπορούν να τη χτυπήσουν ιστοσελίδες γεμίζοντας τες με άσχετα δεδομένα.

Οι νέοι hackers χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ένα λογισμικό που λέγεται Remote Access Trojans (RATs) το οποίο τους επιτρέπει να παρακολουθούν εξ αποστάσεως και να παίρνουν τον έλεγχο άλλων υπολογιστών. Ο νεότερος αγοραστής αυτού του λογισμικού ήταν μόνο 12 χρονών.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS