ΑρχικήinetΤο Xfinity WiFi αποκάλυψε το Όνομα και Διεύθυνση Κατοικίας χρήστη

Το Xfinity WiFi αποκάλυψε το Όνομα και Διεύθυνση Κατοικίας χρήστη

xfinity_ray-wifi

Οι πελάτες δυσαρεστήθηκαν όταν ανακάλυψαν προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται σε κοινή θέα στα WiFi hotspots τους.

Το Xfinity WiFi, μια υπηρεσία της Comcast, αποκάλυψε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών σχετικά με τη θέση του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του πελάτη και τη διεύθυνση κατοικίας.

Το Xfinity WiFi του Comcast είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια σειρά από σημεία WiFi που είναι εγκατεστημένο σαν εξοπλισμός μέσα στα σπίτια των συνδρομητών. Οι υπάρχοντες πελάτες Comcast μπορούν να συνδεθούν σε αυτά τα σημεία WiFi σε όλη τη χώρα δωρεάν. Ενώ εκείνοι που δεν είναι πελάτες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο για μικρά χρηματικά ποσά.

Επειδή η υπηρεσία λειτουργεί μέσω του εξοπλισμού που εγκαθίσταται στα σπίτια άλλων ανθρώπων, η Comcast ήταν από την αρχή πολύ προσεκτική και δραστήρια στην εξασφάλιση ότι τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της δεν θα αποκαλύπτονται δημόσια στο WiFi.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται από τον Steve Ragan από το Salting Hash, το δίκτυο Xfinity της Comcast πρόσφατα εξέθεσε πληροφορίες σχετικά με το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη για κάθε ένα από τα hotspots της.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα πρόσφατο θέμα που δεν προϋπήρχε

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας και τις Συχνές Ερωτήσεις, η Comcast δήλωσε ότι αυτό το είδος των πληροφοριών δεν θα εμφανίζονται για τους οικιακούς χρήστες, αλλά μόνο για τις επιχειρήσεις.

Η Comcast ξεκίνησε την υπηρεσία WiFi Xfinity το 2013. Από τότε, οι hackers έχουν «κατακρεουργήσει» το δίκτυό της για χρόνια, ψάχνοντας για διάφορα προβλήματα. Με τόσα πολλά μάτια καρφωμένα στο δίκτυο Xfinity, αυτή η πρόσφατη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών φαίνεται να είναι ένα τεχνικό ζήτημα που εμφανίστηκε μόνο κατά τις τελευταίες εβδομάδες / μήνες.

Με αυτές τις πληροφορίες δημόσια, είναι δυνατή μια σειρά από επιθέσεις. Οι εγκληματίες μπορούν να στοχεύσουν συγκεκριμένους χρήστες της Comcast, ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια επίθεση που περιγράφηκε από τον Greg Foss (Xfinity Wi-Fi αυτόματης σύνδεσης). Η επίθεση αυτή επιτρέπει σε κακόβουλους παράγοντες να κλέψουν τα διαπιστευτήρια WiFi ενός πελάτη και να αναλάβουν τη συσκευή του.

Για τους χρήστες Comcast που δεν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με το νέο θέμα ασφαλείας που επηρεάζει το Xfinity WiFi, και τις μετέπειτα επιπλοκές ασφαλείας του, μπορούν πάντα να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία Wi-Fi Hotspot στη συσκευή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS