ΑρχικήinetH Google δεν συνιστά χρήση των OnePlus USB Type-C με Nexus συσκευές

H Google δεν συνιστά χρήση των OnePlus USB Type-C με Nexus συσκευές

OnePlus-2-USB-Type-C-Adapter_fonearena-03

Το καλώδιο του OnePlus δεν υποστηρίζει το USB Type-C 1.1

Το USB Type-C είναι μία από τις πιο ευπρόσδεκτες βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στα smartphones του σήμερα, αλλά το νέο χαρακτηριστικό δεν έχει ακόμη γίνει το πρότυπο.

Αν και το microUSB εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στα smartphones, το USB Type-C έχει κάνει πραγματικές αλλαγές για να αντικαταστήσει την παλαιότερη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν πολλά smartphones διαθέσιμα στην αγορά που χρησιμοποιούν θύρα USB Type-C και ούτε καν εκείνα που έχουν παρόμοια τεχνολογία πιο παλιά.

Ας πάρουμε το OnePlus 2, για παράδειγμα, το οποίο δεν υποστηρίζει USB Type-C 1.1, αλλά έρχεται με μια παλαιότερη έκδοση του πρωτοκόλλου.

Τώρα, εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα αυθεντικό καλώδιο USB Type-C για να φορτίσετε τη συσκευή Nexus σας, θα πρέπει να λειτουργεί θεωρητικά.

Το καλώδιο λειτουργεί με ασφάλεια μόνο με το OnePlus 2

Ωστόσο, ο υπάλληλος της Google Benson Leung έχει δοκιμάσει το καλώδιο OnePlus και δεν προτείνει εκείνοι που έχουν το Nexus 6P και 5Χ να το χρησιμοποιούν με τις συσκευές τους.

«Βρήκα ότι αυτός ο προσαρμογέας δεν φορτίζει σωστά το Chromebook Pixel και άλλες συσκευές τύπου-C. Η ανάλυσή μου δείχνει ότι αυτό το καλώδιο, αν και θα φορτίσει και θα παρέχει στοιχεία στις συσκευές, δεν ακολουθεί σωστά την προδιαγραφή USB Type-C για την αναγνώριση παροχής ισχύος.

“Ο προσαρμογέας αυτός κοινοποιείται ως καλώδιο 3Α , αλλά αυτό δεν είναι σωστό, διότι πρόκειται για μια θύρα προσαρμογέα υποδοχής», εξηγεί ο Benson στην κριτική του για την Amazon.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το USB Type-C χρησιμοποιεί USB 2.0 και όχι USB 3.1, έτσι ώστε ακόμη και αν το τηλέφωνο υποστηρίζει το USB Type-C 1,0, δεν είναι συμβατό με USB Type-C 1.1.

Εν κατακλείδι τα εξαρτήματα του OnePlus θα λειτουργούν μόνο με το OnePlus 2 και όχι με τα Nexus της Google 5Χ, Nexus 6P ή το Chromebook Pixel.

“Με τη χρήση αυτού του καλωδίου, το τηλέφωνο, tablet ή φορητός υπολογιστής σας μπορεί να επιχειρήσει να αντλήσει 3Α, το οποίο μπορεί να είναι περισσότερο από αυτό που είναι σε θέση να χειριστεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ό, τι καλώδιο, hub, PC, ή φορτιστή συνδέσετε σε αυτό », κατέληξε ο Benson.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS