ΑρχικήinetΤώρα το smartphone σας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου!

Τώρα το smartphone σας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου!

Σε λιγότερο από πριν δέκα χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα ήταν σε θέση λίγο πολύ να κάνουν κλήσεις ή να στέλνουν μηνύματα. Τώρα πια ένα smartphone μπορεί να είναι συνδεδεμένο με broadband και να διαθέτει οκτα-πύρηνο επεξεργαστή με πολλά gigabytes μνήμης και όλα αυτά στην παλάμη του χεριού μας. Και ενώ πολύ λίγοι από εμάς αξιοποιούν όλη αυτή τη δύναμη, φανταστείτε το μέγεθος της πιθανής κινητής επεξεργαστικής ισχύος που βρίσκεται σε αδράνεια.

Τώρα το smartphone σας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου!

Εταιρείες, όπως η Dreamlab βρίσκονται σε αποστολή ώστε αυτό να αλλάξει: με μια συνεργασία τριών ετών μεταξύ του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Garvan και το Ίδρυμα Vodafone. Η εταιρεία είναι σε μια αποστολή για να αξιοποιήσει τη δύναμη των εκατομμυρίων smartphones που βρίσκονται σε αδράνεια για μια αξιόλογη αιτία : να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου.

Όπως και το πρόγραμμα SETI, έτσι και το έργο αυτό λειτουργεί κατανέμοντας αυτή την τεράστια επεξεργασία που απαιτείται, για την έρευνα του καρκίνου. Αλλά αυτή τη φορά, τα αδρανή smartphones μπαίνουν σε χρήση. Για να συμμετέχετε, θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη δωρεάν εφαρμογή από το Google Play Store. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θα βάλετε το τηλέφωνό σας να φορτίζει και βρίσκεται σε αδράνεια, η εφαρμογή θα ξεκινήσει και το  smartphone σας θα γίνει μέρος ενός τεράστιου υπολογιστικού συνδυασμού για να προσφέρει υπερ-υπολογιστική ικανότητα για το έργο.

Επειδή η εφαρμογή ενεργοποιείται μόνο όταν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε ένα φορτιστή και δεν χρησιμοποιείται, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την αποστράγγιση της μπαταρίας σας χωρίς λόγο. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από το app είναι προφανώς αμελητέα.

Σύμφωνα με μια επικοινωνία μέσω email στο Mashable, η εταιρεία ανέφερε ότι 100.000 Dreamlab εφαρμογές που εκτελούνται σε smartphones θα είναι σε θέση να επεξεργάζονται δεδομένα περίπου 3.000 φορές πιο γρήγορα από ό, τι μπορούν με τους υπάρχοντες πόρους τους. Με 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να πηδήξει στο 1,5 lakh.

Τέλος, η εφαρμογή σας επιτρέπει να επιλέξετε τη στήριξη συγκεκριμένων έργων για την έρευνα του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου των ωοθηκών, του παγκρέατος, του μαστού και του προστάτη. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε την ποσότητα των δεδομένων που είστε πρόθυμοι να διαθέσετε από το κινητό ή το WiFi.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS