Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Project Zero: Zero-Day Bugs στο Samsung Galaxy S6 Edge

google-project-zeroΗ ομάδα ασφαλείας Project Zero της Google, ξόδεψε μια ολόκληρη εβδομάδα ερευνώντας ζητήματα ασφαλείας μόνο στο Samsung S6 Edge, και αφού τελείωσαν την δουλειά τους, οι ερευνητές της αποκαλύπτουν 11 νέα zero-day bugs.

To Project Zero, είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Google, με στόχο την συνολική βελτίωση της ασφάλειας εφαρμογών, έχοντας τους δικούς της κορυφαίους ειδικούς στην ασφάλεια να αναζητούν, εντοπίζουν, αναφέρουν και να βοηθούν ενεργά στην διόρθωση zero-day ευπαθειών σε κοινά software.

Οι ερευνητές τους έχουν μια κάποια φήμη στο χώρο και ήταν σε θέση στο παρελθόν να διορθώσουν ζητήματα στους drivers των Windows, να τρέξουν το Android project και μια ακόμη μακριά λίστα με μηχανές antivirus.

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα παιχνίδι, λίγους μήνες πριν η ομάδα αποφάσισε να διαφοροποιήσει την καθημερινή ρουτίνα της εργασίας της, εστιάζοντας όλες τις προσπάθειές της σε ένα μόνον project τη φορά, ενώ θα διαχωριζόταν σε δύο ομάδες (Ευρώπη vs. Βόρεια Αμερική) εν είδη διαγωνισμού, για να δουν ποιά θα ανακαλύψει τα περισσότερα.

Το project επέλεξαν ήταν να δουλέψουν πάνω στο τελευταίο smartphone της Samsung, το Galaxy S6 Edge, κυρίως γιατί διαθέτει ένα τεραστιο uberbase και επίσης γιατί αναπτύσσει μια τροποποιημένη version Android.

GALAXY-S6-Edge

Δεδομένου του ότι η Google έχει ήδη περάσει από κόσκινο τους κώδικες των Android, αναζητώντας bugs, η ομάδα του Project Zero, προσπαθούσε να ταυτοποιήσει νέες ευπάθειες που δημιουργήθηκαν όταν η Samsung «υιοθέτησε» το λειτουργικό Android στο custom hardware setup.

11 zerodays, τα περισσότερα τρωτά σημεία βρίσκονται στους drivers του τηλεφώνου

Ενώ ο «διαγωνισμός» ξεκίνησε για πλάκα, μετά από δουλειά μίας εβδομάδας, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται σκούρα, όταν οι ερευνητές εντόπισαν συνολικά 11 ευπάθειες. Έπειτα ενημέρωσαν την Samsung για τα ζητήματα, η οποία διόρθωσε γρήγορα τα 8 από αυτά κατά την διάρκεια της October Maintenance Release, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα διορθωθούν μέσα στον Νοέμβρη.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *