ΑρχικήinetΗ Google προτείνει «έξυπνες» απαντήσεις στα email

Η Google προτείνει «έξυπνες» απαντήσεις στα email

Smart-Reply-emailΗ Google δεν μπορεί να γνωρίζει τι σκέφτεστε, αλλά ο γίγαντας του Διαδικτύου θα βάλει τα δυνατά του για να μαντέψει, με ένα νέο χαρακτηριστικό για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που ονομάζεται “smart reply” (έξυπνη απάντηση).

Το νέο χαρακτηριστικό παρουσιάστηκε την Τρίτη και βρίσκεται στα εισερχόμενα του Gmail app. Η λειτουργία της «έξυπνης» απάντησης αναλύει το κείμενο στα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσφέρει τρεις προσαρμοσμένες απαντήσεις που μπορείτε να αγνοήσετε ή να επεξεργαστείτε. Το χαρακτηριστικό αυτό πιθανότατα, θα φτάσει αυτή την εβδομάδα στην έκδοση της εφαρμογής εισερχομένων, που υπάρχει σε smartphones και tablets, τα οποία διαθέτουν το λογισμικό της Google, Android και του ανταγωνιστή της, το iOS της Apple.

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα το νέο χαρακτηριστικό απαιτεί πολύπλοκη τεχνολογία που ονομάζεται «deep learning», μια νεότερη έκφραση για την τεχνητή νοημοσύνη. Η Google έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να δώσει στις υπηρεσίες της κάτι από τη διανοητική επιδεξιότητα και την πολυπλοκότητα ενός πραγματικού ανθρώπινου νου. Με αυτή την τεχνολογία, η Google ήδη ελέγχει τα spam, εντοπίζει φωτογραφίες, μεταφράζει το κείμενο και προσπαθεί να εντοπίσει τις τάσεις στο φύλλο δεδομένων σας.

«Οι δυνατότητες της μηχανικής μάθησης είναι ατελείωτες», δήλωσε ο Amit Singh, πρόεδρος της Google για το πρόγραμμα Work.

Το  “smart reply” διατίθεται ως ένα smartphone app, μια καλή επιλογή για γρήγορες απαντήσεις, που η τεχνολογία προσφέρει.

«Στο κινητό, οι ενέργειες που κάνουμε στα γραπτά μηνύματα είναι πολύ σύντομες και συνήθως αφορούν συγκεκριμένες δράσεις», δήλωσε ο Singh.

Το χαρακτηριστικό πάει την ανάγνωση των email από τη Google, σε ένα νέο επίπεδο. Η εταιρεία ήδη ελέγχει το περιεχόμενο των μηνυμάτων για να μειώσει τα spam και στο παρελθόν το έκανε να διαχειρίζεται τις διαφημίσεις. Τώρα, όμως, ο ηλεκτρονικός έλεγχος γίνεται όλο και βαθύτερα μέσα από ένα σύστημα μηχανικής μάθησης, γνωστό ως «deep neural networks».

Το σύστημα μαθαίνει επίσης, από τα ανθρώπινη σήματα, όπως και οι απαντήσεις που οι άνθρωποι επιλέγουν ή αποφεύγουν. Για το λόγο αυτό, η Google παρενέβη για να μην προτείνει μία κοινή απάντηση που είναι γενικά ακατάλληλη για εταιρικά μηνύματα: “Σ ‘αγαπώ”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS