ΑρχικήsecurityΑύξηση επιθέσεων skimming σε αυτόματους πωλητές βενζίνης

Αύξηση επιθέσεων skimming σε αυτόματους πωλητές βενζίνης

skimmingΈγκληματική ομάδα γνωστή με το όνομα “The Cubans” στοχεύει με επιθέσεις skimming σε αντλίες – αυτόματους πωλητές σε πρατήρια βενζίνης, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, και είναι υπεύθυνος για απώλειες ανάμεσα σε $8 με $15 εκατ. σε τοπικούς τραπεζικούς οργανισμούς.

Η ομάδα, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες πως δραστηριοποιείται στην Florida, και είναι μέρος ενός “εθνικού trend” όπου τεράστιες απάτες μεταβαίνουν προς τις self serving συσκευές όπως τα ATM και άλλα αντίστοιχα μηχανήματα.

Ο λόγος γι’ αυτή την μετάβαση είναι η πρόσφατη εισαγωγή της τεχνολογίας EMV (chip-and-PIN) στις ΗΠΑ, η οποία αναιρεί πολλά από τα τεχνάσματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες στο παρελθόν. Κάτι που τους έχει ωθήσει να στραφούν στις κλασικές επιχειρήσεις skimming στα ATM και άλλα end-points.

Σύμφωνα με την BankInfoSecurity, οι αντλίες καυσίμων δεν θα λαμβάνουν τις ενημερώσεις που αποστέλλονται με την EMV τεχνολογία μέχρι και τον Οκτώβρη του 2016 για την MasterCard και τον Οκτώβρη του 2017 για την Visa.

Στο μεταξύ, οι επιθέσεις skimming αναμένεται να ενταθούν στις ΗΠΑ, καθώς οι εγκληματικές ομάδες είτε θα εξελίχθούν σε άλλους τύπους, είτε θα μετακινηθούν σε άλλους τύπους παράνομων δραστηριοτήτων.

Όσο για τους “The Cubans”, οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη δύο εκ των μελών, του Oriam Perez Cerezuela και του Alexander Brito.

Οι δυό τους συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία στο Post Falls, του Idaho, μετά από αναφορές υπαλλήλων της Wal-Mart, ότι οι ύποπτοι αγόρασαν δωροκάρτες VISA με το υπέρογκο ποσό των $7.000.

Εξαιτίας της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και πιθανού κινήτρου, οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι και πιστεύεται πως επέστρεψαν στην Florida.

Περισσότερες αποδείξεις εντοπίστηκαν αργότερα, αφότου τοπικές τράπεζες του Idaho άρχισαν να αναφέρουν παράνομες συναλλαγές. Η αστυνομία ταυτοποίησε δύο συσκευές skimming εγκατεστημένες σε self-serving αντλίες καυσίμων σε δύο τοπικά πρατήρια βενζίνης.

Ένα τοπικό παράρτημα της Bank of America ανέφερε ότι 100 κάτοχοι καρτών επλήγησαν από παράνομες συναλλαγές, 50 από τους οποίους πιστεύεται ότι σχετίζονται με ένα από τα πρατήρια όπου βρέθηκαν οι συσκευές skimming.

Η αστυνομία αναζητά τώρα τους 2 υπόπτους και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS