ΑρχικήsecurityProject Zero: Η Google αποκαλύπτει κενά ασφαλείας του Mac OS X

Project Zero: Η Google αποκαλύπτει κενά ασφαλείας του Mac OS X

Project Zero

Η Google, μετά την αποκάλυψη κάποιων bugs για τα Windows, που οδήγησαν στην κόντρα της με την Microsoft, συνεχίζει να “εκθέτει” τις εταιρείες και αυτή την φορά στο στόχαστρό της είναι η Apple. Αυτή τη φορά μέσα από το Project Zero, η Google ανακοίνωσε ότι βρήκε τρία κενά ασφαλείας (τύπου zero-day) στο λειτουργικό Mac OS X.

Αυτά τα κενά ασφαλείας ανιχνεύθηκαν στις 20, 21 και 23 Οκτωβρίου του 2014 και η Apple παρόλο που ενημερώθηκε, δεν κυκλοφόρησε updates που να διορθώνουν την κατάσταση, γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο (όπως και στην περίπτωση της Microsoft) η Google αποφάσισε να τα δημοσιοποιήσει.

Αυτή η κίνηση της Google ενόχλησε την Apple, που δε θέλει να βλέπει το λειτουργικό της να χαλάει την καλή εικόνα που έχει, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, ωστόσο αυτά τα κενά ασφαλείας είναι χαμηλής επικινδυνότητας.

Το Project Zero είναι ένα πρόγραμμα της Google που έχει σαν στόχο να ανιχνεύει τα διάφορα bugs και κενά ασφαλείας που υπάρχουν σε δημοφιλείς εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα και στη συνέχεια να ενημερώνει τις εταιρείες, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην επιδιόρθωσή τους μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Μόλις περάσει αυτό το διάστημα και δεν έχουν διορθωθεί τα bugs ή δεν πάρει θέση η εταιρεία που εμπλέκεται, η Google δημοσιεύει τα αποτελέσματα για τα κενά ασφαλείας.

Πηγή: gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS