ΑρχικήinetΗ ΕΕ εστιάζει στην ασφάλεια αερολιμένων, νοσοκομείων, και Smart Cars

Η ΕΕ εστιάζει στην ασφάλεια αερολιμένων, νοσοκομείων, και Smart Cars

ENISA-and-ISACA-Host-Cybersecurity-Workshop-for-Electronic-Communications-Sector-2-smartΟ ENISA, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο και Οργανισμός για την Ασφάλεια, ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το έτος 2016, και η έρευνά του θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια των αεροδρομίων, του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα Smart Cars και τα δημόσια smart roads.

Οι συσκευές Internet of things ανησυχούν πολύ τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ

Στο τέλος κάθε έτους, οι κρατικές υπηρεσίες διαθέτουν πολύ χρόνο για να συνθέσουν τους προϋπολογισμούς και τα σχέδια για το επόμενο έτος.

Καθώς αυτό το έτος πλησιάζει στο τέλος του, ο ENISA έχει δημοσιεύσει το πρόγραμμά του για το 2016, και δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο οργανισμός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στον τομέα Internet of things (IoT).

Συσκευές IoT υπάρχουν εδώ και καιρό, κι ακόμη και αν αυτό δεν ήταν το έτος κατά το οποίο πρωτοήρθαν στη δημοσιότητα, αυτό είναι το έτος κατά το οποίο ο καθένας έχει μάθει για τις αδυναμίες τους.

Χάρη σε μια σειρά από άκρως δημοσιοποιημένες περιπτώσεις hacking που κυμαίνονταν από τα αυτοκίνητα ως τα ψυγεία, και από την ενδοεπικοινωνία για τα μωρά μέχρι τις κάμερες CCTV, το κοινό γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι, παρά τα οφέλη που μπορεί να φέρουν, αυτοί οι νέοι τύποι συσκευών που διατίθενται, μπορούν να βάλουν τους χρήστες τους σε κίνδυνο.

Ο ENISA θέλει να φέρει περισσότερη τάξη στον κόσμο των συσκευών IoT

Συγκλίνουσα με τις υποδομές ζωτικής σημασίας, η αποστολή του ENISA για το προσεχές έτος θα επικεντρωθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς όπου η πειρατεία των συνδεδεμένων στο διαδίκτυο συσκευών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, ακόμη και τη μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η Υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια των αερολιμένων και των δημόσιων δρόμων θα επωφεληθούν από την έρευνα του ENISA κατά τη διάρκεια του 2016, και ο οργανισμός ελπίζει ότι οι συστάσεις που θα εκδώσει, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα φτάσουν το δάπεδο του Κοινοβουλίου της ΕΕ έως το 2017, ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν σε επίπεδο ηπείρου.

Γιατί μόνο αυτοί οι τρεις τομείς; Κυρίως λόγω του πολλαπλασιασμού του εξοπλισμού που συνδέεται στο internet σε νοσοκομεία και αεροδρόμια, των όλο και περισσότερων δημόσιων οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν εύκολα να χακαριστούν, των νέων τεχνολογιών εφοδιαστικής αλυσίδας που θα εισαχθούν στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, της άφιξης smart cars στους ευρωπαϊκούς δρόμους , και της συνεχώς εξελισσόμενης έννοιας των smart roads.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το πρόγραμμα του ENISA παρακάτω. Η έκθεση αποτελείται από 54 σελίδες, αλλά το περιεχόμενο που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο είναι στη σελίδα 14.

enisa.europa.eu

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS