ΑρχικήinetΔωρεάν HTTPS για τα WordPress Websites

Δωρεάν HTTPS για τα WordPress Websites

HTTPS

Δωρεάν HTTPS; Η χρήση συνδέσεων SSL παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στη σελίδα σας σας. Εκτός από τη βελτίωση της ασφάλειας, η χρήση του πρωτοκόλλου SSL θα βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο site σας, και θα ανέβει η συνολική σας κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Με τη χρήση του πρωτοκόλλου SSL, η ιστοσελίδα σας θα λειτουργεί υπό HTTPS και θα έχει σαν σήμα το πράσινο λουκέτο στη γραμμή διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης.

Ωστόσο, η χρήση SSL στην ιστοσελίδα σας κοστίζει αρκετά χρήματα, ανάλογα με τον τύπο του πιστοποιητικού. Επίσης, απαιτεί αναπόφευκτα την εγκατάσταση του πιστοποιητικού στον server σας και θα πρέπει να έχετε τις τεχνικές γνώσεις .

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να αναπτύξετε ένα έγκυρο πρωτόκολλο SSL δωρεάν και εύκολα στο WordPress site σας;

Προϋποθέσεις:

  • Θα πρέπει να έχετε δικό σας domain name και όχι τα δωρεάν της WordPress.
  • Θα πρέπει επίσης να έχετε την κυριότητα του domain, που σημαίνει πρόσβαση στο πάνελ για να αλλάξετε τους nameservers

Θα πρέπει καταρχήν να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό στο Cloudflare, που εδώ και αρκετό καιρό χορηγεί ένα πλέον χαρακτηριστικό δωρεάν SSL σε όλους τους πελάτες τους, ακόμη και για αυτούς που χρησιμοποιούν το δωρεάν πακέτο.

Ο λογαριασμός και η προσθήκη του site σας στο Cloudflare είναι πολύ απλή διαδικασία. Απλά δώστε το domain της σελίδας σας και το Cloudflare θα σκανάρει και θα ρυθμίσει μόνο του τα πάντα από τους υπάρχοντες DNS. Μετά την προσθήκη της ιστοσελίδας σας θα σας δοθούν δύο nameservers της υπηρεσίας που θα πρέπει να αντικαταστήσετε με αυτούς που χρησιμοποιείτε.

Αυτό φυσικά γίνεται από το πανελ διαχείρισης του domain σας. Τα νέα nameservers θα μοιάζουν με τα παρακάτω:

GIORGOS.NS.CLOUDFLARE.COM

MARIA.NS.CLOUDFLARE.COM

Η διαδικασία αλλαγής μπορεί να χρειαστεί από 4 έως και 24 ώρες στην καλύτερη περίπτωση.

Μόλις αλλάξουν τα DNS, η ιστοσελίδα σας θα τρέχει μέσω της υποδομής του Cloudflare. Οι σελίδες σας θα είναι αποθηκευμένες και θα εξυπηρετούνται μέσω του CDN τους.

Για να είστε σίγουροι ότι τα nameservers άλλαξαν, ελέγξτε το site σας με τα network tools

Δώστε το domain σας και θα σας εμφανίσει τα nameservers που σερβίρουν το site.

Ας προσθέσουμε τώρα το SSL στον ιστοχώρο σας:

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Cloudflare, και ανοίξτε την καρτέλα Crypto. Εκεί ρυθμίστε το SSL (with SPDY) σε Flexible.

 

 

cf-crypto1


Συνδεθείτε στο πανελ διαχείρισης της ιστοσελίδας σας. Εγκαταστήσετε και ενεργοποιήστε το plugin CloudFlare Flexible SSL. Θα σας καθορίσει μόνο του θέματα όπως το “redirect loop” που θα συμβεί όταν αναγκάσετε την διεύθυνση σας να χρησιμοποιεί HTTΡS.

Από τις ρυθμίσεις του plugin συμπληρώστε τα στοιχεία που χρειάζονται (όνομα site, email σύνδεσης στο Cloudflare, και το API που σας χορηγεί η υπηρεσία).

Μετά την προσθήκη του plugin η ιστοσελίδα σας εξυπηρετείται μέσω του δικτύου Cloudflare και θα ανακατευθύνει κάθε επίσκεψη σε τέτοιες διευθύνσεις. Ένα επιπλέον βήμα στο Cloudflare.

Ανοίξτε τη σελίδα Cloudflare – Page Rules και ενεργοποιήστε την επιλογή Always use https στο domain σας.

cf-wildcard

Καλό θα είναι να προσθέσετε εκτός από τη σελίδα σας (http://i-selida.sas) και ένα wildcard (*) για να χρησιμοποιείτε https σε όλες τις διευθύνσεις.

Θυμηθείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Add Rule, για να προσθέσετε τον κανόνα.

Περιμένετε από λίγα λεπτά έως και 24 ώρες για εφαρμοστεί η εγκατάσταση στην ιστοσελίδα σας. Μόνο τότε θα δείτε την ιστοσελίδα σας να χρησιμοποιεί https.

Σημείωση:

Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε https στην ιστοσελίδα μας χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL, είναι δυνατό με το SNI or Server Name Indication. Το SNI επιτρέπει στο πρωτόκολλο να χορηγείται σε πολλαπλά ονόματα εξυπηρετητών, IPs, ή ιστοσελίδες με τον ίδιο αριθμό IP. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται από το Cloudflare στους πελάτες τους.

Αν τώρα κάνετε click στο λουκέτο που εμφανίζεται στον browser σας, θα διαπιστώσετε ότι το SSL έχει εκχωρηθεί στην Cloudflare.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το SNI λειτουργεί μόνο με σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό το SSL προσφέρει ασφαλείς συνδέσεις μόνο μεταξύ των επισκεπτών σας και του Cloudflare, ενώ οι συνδέσεις μεταξύ του Cloudflare και του διακομιστή σας δεν είναι ασφαλείς.

Έτσι αν από τη ιστοσελίδα σας πραγματοποιούνται οικονομικές συναλλαγές θα πρέπει να επιλέξετε Full SSL, το οποίο δεν είναι δωρεάν και απαιτεί την εγκατάσταση SSL στο διακομιστή σας. Όμως για τις περισσότερες blogging ιστοσελίδες, το Flexible SSL είναι επαρκές.

 

Πηγή: secnews.gr

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS