ΑρχικήsecurityΤα Baby Monitors έχουν ‘Ενήλικα’ ελαττώματα ασφαλείας!

Τα Baby Monitors έχουν ‘Ενήλικα’ ελαττώματα ασφαλείας!

Οι γονείς βασίζονται στα Baby monitors για να τους βοηθούν να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή – αλλά αποδεικνύεται ότι αυτοί οι ‘συνδετήρες’ του νεαρού οικογενειακού νοικοκυριού έχουν σοβαρά ελαττώματα cybersecurity, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επιτρέπουν σε χάκερ να κατασκοπεύουν το νοικοκυριό τους.

Τα Baby Monitors έχουν ‘Ενήλικα’ ελαττώματα ασφαλείας!

Οι ερευνητές της Rapid7 αποκάλυψαν κρίσιμες ευπάθειες σε τρία δημοφιλή baby monitors, και μερικά παράπλερα ελαττώματα σε άλλα. Σε ένα από αυτά, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να εντοπίσει μια εκτεθειμένη κάμερα και να παρακολουθεί live stream, να ενεργοποιήσει την απομακρυσμένη πρόσβαση (π.χ. Telnet) ή να αλλάξει τις ρυθμίσεις της κάμερας. Σε άλλο baby monitor, ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε εν δυνάμει να αποκτήσει πρόσβαση σε κάθε αποθηκευμένο clip κάθε συνδεδεμένης κάμερας. Και στο τρίτο, ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να προσθέσει μια διεύθυνση e-mail της επιλογής του σε κάθε μια από τις κάμερες, και να κάνει login για να βλέπει live stream όποιας κάμερας εκείνος επιλέξει.

Περαιτέρω, κατά την αξιολόγηση εννέα διαφορετικών συσκευών από οκτώ διαφορετικούς προμηθευτές, η Rapid7 βρήκε πολλές αδυναμίες ασφάλειας και ελαττώματα σχεδιασμού, όπως hardcoded credentials, μη κρυπτογραφημένο video streaming, μη κρυπτογραφημένο web και λειτουργίες mobile app.

Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις ευπάθειες και οι εκθέσεις είναι “ασήμαντες” για να εκμεταλλευθούν από έναν ικανό εισβολέα, αναφέρουν οι ερευνητές στην ανάλυσή τους.

Όλα αυτά είναι αφορούν ιδιαίτερα το πλαίσιο μιας στοχευμένης εκστρατείας εναντίον υπαλλήλων εταιρειών ή άλλα βασικά πρόσωπα επιχειρήσεων, «καθώς οι εργαζόμενοι ‘θολώνουν’ όλο και περισσότερο τα όρια μεταξύ των οικιακών δικτύων και των δικτύων των επιχειρήσεων μέσω της τακτικής της τηλεργασίας και της αποθήκευσης δεδομένων στο cloud όλοι οι πόροι διαμοιράζονται μεταξύ δύο πλαισίων,” η Rapid7 αναφέρει.

Όλες οι ατέλειες έχουν αναφερθεί στους κατασκευαστές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS