ΑρχικήinetΗ Κίνα καταργεί όλους τους περιορισμούς στο console gaming

Η Κίνα καταργεί όλους τους περιορισμούς στο console gaming

console gaming

Console gaming: Sony, Nintendo και  Microsoft θα είναι πλέον σε θέση να παράγουν και να πωλούν κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών στην Κίνα, χωρίς κανένα περιορισμό!

Μια πολύχρονη απαγόρευση στις κονσόλες παιχνιδιών έχει αρθεί πλήρως μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης που ξεκίνησε το 2014 και θεωρήθηκε επιτυχές, σύμφωνα με μια δήλωση από το κινεζικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι κατασκευαστές video-games, θα πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρούς κανονισμούς, να  αποκτούν επιχειρηματικές άδειες από την κυβέρνηση, καθώς και να διασφαλίζουν ότι τα συστήματα των παιχνιδιών τους, δεν προωθούν τίποτα που θα μπορούσε να «βλάψει την εθνική ενότητα […] ή να παραβιάσει τα χρηστά ήθη.»

Με αυτή την αλλαγή οι κατασκευαστές των Xbox (MSFT, Tech30), PlayStation (ΑΕΕ) και του Wii (NTDOF) έχουν πλέον πλήρη πρόσβαση στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα καταναλωτών της Κίνας.

Προηγουμένως, επιτρέπονταν μόνο κονσόλες που κατασκευάζονταν στην ελεύθερη ζώνη συναλλαγών της Σαγκάης, ένα πειραματικό έδαφος δοκιμών για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Καλωσορίζουμε την αλλαγή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Sony, Soususke Kamei, «Διατηρούμε την δέσμευσή μας, να παρέχουμε διασκέδαση χαρά και συναρπαστικές console gaming εμπειρίες  σε όσο περισσότερους Κινέζους μπορούμε.»

Οι τυφλοί περιορισμοί της Κίνας στην παραγωγή και την πώληση κονσολών και παιχνιδιών τέθηκαν σε ισχύ το 2000, κάτι που δεν θεωρήθηκε ιδιαίτερα ασυνήθιστο από μια κυβέρνηση που λογοκρίνει τα μέσα ενημέρωσης – εικόνες, ταινίες, ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ιστοσελίδες – για περιεχόμενο που θεωρεί πολιτικά ευαίσθητο. Το Facebook, το Google και το Twitter για παράδειγμα, είναι απαγορευμένα στην Κίνα.

Λόγω της απαγόρευσης οι Κινέζοι gamers, αναγκάστηκαν να στραφούν στην μαύρη αγορά ώστε να βρουν ό,τι πιο εξελιγμένο κυκλοφορεί στην αγορά.

Ακόμα, οι απαγορεύσεις, έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν την εξέλιξη του online και mobile gaming της Κίνας, που άκμασε στην απουσία της console based ψυχαγωγίας.

Η Νintendo δήλωσε πως συνεχίζει την έρευνα και την μελέτη για την κινεζική αγορά αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια σχετικά με την άρση των περιορισμών, όπως και η Microsoft μέχρι στιγμής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS