ΑρχικήinetΔιεφθαρμένος ερευνητής της Silk Road δηλώνει ένοχος

Διεφθαρμένος ερευνητής της Silk Road δηλώνει ένοχος

Silk Road

Ο Carl Mark Force, επικεφαλής στην ομάδα επιβολής του νόμου της Βαλτιμόρης που διερεύνησε την υπόθεση του trafficking website, Silk Road, βρέθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων, και παρακώλυση της δικαιοσύνης.
Ο Force, παραδέχεται στο δικαστήριο πως έκλεψε από την Silk Road, και τον ιδρυτή της Ross Ulbricht, παρότι είχε αναλάβει την υπόθεση.
Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τις λεπτομέρειες της κατηγορίας έναντι στον Force, τις οποίες έπειτα παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Δημιούργησε επίσης έναν δεύτερο λογαριασμό, “French Maid”, από τον οποίο συνέλεξε περίπου $100.000 σε bitcoins, προσφέροντας αντικατασκοπεία.
Μια τρίτη απόπειρα να αποσπάσει χρήματα από το DPR χρησιμοποιώντας έναν τρίτο λογαριασμό “Death From Above” στάθηκε ανεπιτυχής.
Η κυβέρνηση κατηγόρησε επίσης τον Force για πολλαπλά συμφέροντα συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης για την 20th Century Fox όπου πρέπει να αποπληρώσει $240.000 για να πει την ιστορία του σε μια επερχόμενη ταινία. Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το αν o Force πληρώθηκε όντως. Το συμβόλαιο υπογράφηκε το 2014 και ο Force δεν το αποκάλυψε στους ανώτερούς του στην DEA.
O Force ήταν η βασική πηγή σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Wired για την Silk Road, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2015 και καταλήγει με την δική του σύλληψη.
Μια δεύτερη σύγκρουση αφορά μια εταιρεία με την επωνυμία CoinMKT, για την οποία εργαζόταν ο Force και ήταν επίσης κύριος επενδυτής. Χρησιμοποίησε την δουλειά του στην DEA για να βοηθήσει να διενεργήσουν ελέγχους για εγκληματικά backgrounds.
Η καταδίκη θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη ποινή. Η μέγιστη ποινή για το ξέπλυμα χρήματος είναι 20 χρόνια. Ο Force έχει συμφωνήσει να πληρώσει $500.000 σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τα $150.000 απ’ αυτά έχουν ήδη καταβληθεί.
“Αποδέχεται τις ευθύνες του” λέει ο δικηγόρος του Force, Ivan Bridges, στους δημοσιογράφους.
Επίσης ο μυστικός πράκτορας Shaun Bridges, ένας ακόμη άντρας στις ειδικές δυνάμεις της Βαλτιμόρης, συμφώνησε να δηλώσει την ενοχή του για τις κατηγορίες που του επιρρίπτει η κυβέρνηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS