ΑρχικήinetΆνθρωπος σκοτώθηκε από ρομπότ στη Volkswagen

Άνθρωπος σκοτώθηκε από ρομπότ στη Volkswagen

volkswagenΤην Τετάρτη η Volkswagen ανακοίνωσε τον θάνατο ενός 22χρονου εξωτερικού συνεργάτη της, που σκοτώθηκε από ένα ρομπότ σε εργοστάσιο παραγωγής στο Baunatal της Γερμανίας. Ο Heiko Hillwig, εκπρόσωπος της VW αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό δήλωσε πως το ρομπότ άρπαξε τον εργαζόμενο και τον τσάκισε ενάντια σε ένα μεταλλικό πιάτο.

Ο άτυχος νεαρός υπέκυψε στα τραυματά του αργότερα την ίδια μέρα σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ανέφερε επίσης πως “Το λάθος θεωρήθηκε αρχικά ανθρώπινο, και προσθέτει πως το θύμα είχε βοηθήσει στην κατασκευή του ρομπότ και βρισκόταν μέσα στο κλουβί ασφαλείας που χωρίζει συνήθως το προσωπικό απ’ τα ρομπότ που διαχειρίζονται μέταλλο.” Άλλος ένας εργάτης ήταν παρών στο συμβάν αλλά καθώς βρισκόταν πίσω από το φράγμα δεν κινδύνεψε.

Σύμφωνα με τους Financial Times, «ένας εκπρόσωπος της Volkswagen τόνισε πως το ρομπότ δεν ήταν από αυτά της νέας γενιάς που εργάζονται δίπλα στους εργάτες χωρίς να απαιτείται κλουβί ασφαλείας.»

Η γερμανική εφημερίδα HNA αναφέρει πως το ρομπότ αυτό χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων για την μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτων και οι Financial Times, σημείωσαν, ομολογουμένως κάπως ψυχρά, πως το μηχάνημα δεν υπέστη καμία ζημιά στο ατύχημα.

Δεν έχουν δωθεί ακόμη περαιτέρω λεπτομέρειες από την VW, λόγω των εισαγγελικών ερευνών που συνεχίζονται ακόμη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS