ΑρχικήsecurityWanted by FBI: Ενημερώθηκε η λίστα Cyber's Most Wanted

Wanted by FBI: Ενημερώθηκε η λίστα Cyber’s Most Wanted

Wanted by FBI: Ενημερώθηκε η λίστα Cyber’s Most Wanted – Οι περισσότερο καταζητούμενοι της λίστας είναι: Ο mastermind του trojan Zeus, απάτες αυτοκινήτων, ένας κλέφτης ταυτοτήτων ένας malvertiser, και ένας έμπορος λογισμικού keylogger εισήλθαν στο «Wall of Fame» του FBI.

Οι ομοσπονδιακοί προσφέρουν μέχρι και 4.200.000 δολάρια αν συμβάλετε στην σύλληψη ή την καταδίκη τους.

Cyber---Most-Wanted

 

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία, ενημέρωσε τη λίστα των «Cyber Most Wanted» με νέα πρόσωπα (5 νέοι hackers) που συμμετείχαν σε νέες παραβάσεις. Οι «νέοι» hackers προστέθηκαν στη λίστα που περιέχει ήδη τους φερόμενους σαν υπεύθυνους για τη διενέργεια κατασκοπείας εναντίον Αμερικάνικων συμφερόντων. Όπως μπορείτε να δείτε οι περισσότεροι είναι στρατιωτικοί από την Κίνα.

Στην κορυφή της λίστας:

Στην κορυφή της λίστας των Cyber Most Wanted, είναι ο φερόμενος mastermind του trojan Zeus, ο Evgeniy Mikhailovich Bogachev, γνωστός στο διαδίκτυο και ως «lucky12345″ ή «Slavik.» Η αμοιβή που έχει οριστεί για τη σύλληψη του φτάνει τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ΗΠΑ κυνηγούν το Ρώσο από το 2009, και οι πληροφορίες που έχουν είναι ότι βρίσκεται κάπου στη Μαύρη Θάλασσα.

Στη δεύτερη θέση:

Ο Nicolae Popescu έχει επικηρυχτεί για 1 εκατομμύριο δολάρια για το ρόλο του σε απάτες με πλαστές καταχωρίσεις πώλησης αυτοκινήτων. Ο Ρουμάνος θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Στην τρίτη θέση είναι Alexsey Belan, επικηρυγμένος για 100.000 δολάρια. Καταζητείται για παραβιάσεις σε τρεις ανώνυμες επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Αμέσως μετά προσπάθησε να πωλήσει εκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης στη μαύρη αγορά.

Ο Bagging Peteris Sahurovs βρίσκεται τέταρτος στη λίστα και είναι επικηρυγμένος για 50.000 δολάρια.

Κατηγορείται για απάτες με πλαστά antivirus ανάρτησης που εκβίαζαν αυτούς που το εγκαθιστούσαν στους υπολογιστές τους.

Ο Carlos Enrique Perez-Melara θα είναι επίσης στη λίστα για 50.000 δολάρια.

Ο Melara κατηγορείται για τη διάδοση ενός keylogger. Ο Melara, είναι κάτοικος του Ελ Σαλβαδόρ και ανέπτυξε το keylogger στο Σαν Ντιέγκο.

 

Πηγή: iguru

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS