Αρχικήinet«Obama, κάτω τα χέρια απ’ την κρυπτογράφηση »

«Obama, κάτω τα χέρια απ’ την κρυπτογράφηση »

Obama

Δύο μεγάλες βιομηχανικές ομάδες στον τομέα του hi-tech, απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Obama, ζητώντας του να επανεξετάσει τις όποιες πολιτικές του αναφορικά με την αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης προκειμένου να βοηθήσει τις αρχές στην επιβολή της τάξης.

Το Information Technology Industry Council (ITI), που περιγράφει τον εαυτό του ως την «φωνή του τομέα της τεχνολογίας», και το Software and Information Industry Association (SIIA) από την Silicon Valley, θεωρούνται από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη.  Στην ίδια λίστα βρίσκονται επίσης και η Microsoft, η Lenovo, το Facebook, η EMC, η Google, η Oracle, η Sony και η Symantec.

Η επιστολή εξηγεί λεπτομερώς την σημασία της δυνατής κρυπτογράφησης σαν «απαραίτητο στοιχείο της παγκόσμιας ψηφιακής υποδομής», το οποίο επιφέρει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσον αφορά το απόρρητο  υπηρεσιών και συναλλαγών. Επίσης προσθέτει πως εαν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια πολιτική θα «νομιμοποιήσει» αντίστοιχες ενέργειες και σε άλλες χώρες, απειλώντας τις παγκόσμιες αγορές καθώς και την μείωση των ατομικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση Obama, έχει γίνει όλο και πιο σκληρή απέναντι στην ισχυρή κρυπτογράφηση.

Πολύ πρόσφατα το o υποδιευθυντής του FBI, Michael Steinbach κλήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον Obama σε ακρόαση για νέο νόμο που θα επέτρεπε στις αρχές την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, αν προηγουμένως είχαν την συγκατάθεση του δικαστηρίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός David Cameron, επικρίθηκε ευρέως επειδή έκανε παρόμοιες δηλώσεις πριν τις τελευταίες εκλογές.

Τώρα που το συντηρητικό κόμμα κέρδισε την ολοκληρωτική πλειοψηφία, πιστέυεται πως θα προσπαθήσει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στο προσκήνιο, το οπόιο μεταξύ άλλων θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και το ζητημα των κρυπτογραφημένων επικοινωνιών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS