ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ οραματίζονται cyber security center στη Silicon Valley

Οι ΗΠΑ οραματίζονται cyber security center στη Silicon Valley

cyber security

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να ανοίξει ένα γραφείο cyber security στη Silicon Valley, στο πλαίσιο προώθησης και ενθάρρυνσης της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου και του ιδιωτικού τομέα.

Το κέντρο θα λειτουργήσει ως ένα δορυφορικό γραφείο του National Cybersecurity and Communications Integration Center, μια επιχείρηση ανοικτή μέρα-νύχτα, που θα δρα ως εταιρεία εκκαθάρισης πληροφοριών και απειλών για την κυβέρνηση αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς.

[blockquote]«Θέλουμε να ενισχύσουμε τις κρίσιμες σχέσεις στην Silicon Valley και να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν οφέλη από την έρευνα της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα στο cyber security που θα λειτουργούν αμφίδρομα.»[/blockquote]
δήλωσε ο Jeh Johnson, υπουργός εσωτερικής ασφάλειας, ανακοινώνοντας μάλιστα τα σχέδια κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πρόσφατο συνέδριο της RSA στο San Francisco.

Το συνέδριο αποτελεί μια απ’ τις σημαντικότερες ετήσιες συναντήσεις στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ο Johnson συνέδεσε την ανακοίνωσή του με μια πρόταση για το κοινό.

«Ελπίζουμε, να πείσουμε κάποιους από τους πιο ταλαντούχους εργαζόμενους εδώ να έρθουν στην Washington» είπε, αφού πρώτα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θέλει απλώς να συνεργαστεί μετον ιδιωτικό τομέα για το cyber security, αλλά χρειάζεται ταυτόχρονα και την βοήθειά του.

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης στο San Francisco, ο Johnson ακολούθησε παρόμοια γραμμή με τον Barack Obama, που δύο μήνες πριν είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Stanford όπου χτυπάει η «καρδιά» της  Silicon Valley, για να κάνει μια παρόμοια πρόταση.

Ο Obama συγκέντρωσε στελέχη από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κλάδο της ασφάλειας και από αμερικάνικες εταιρείες για να ξεκινήσει μια προσπάθεια συνδιαλλαγής πληροφοριών σχετικά με cyber attacks και τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Προβλέπει μια σειρά κλαδικών βιομηχανικών ομάδων, που θα συνεργάζονται για τo cyber security, με την ελπίδα πως η δύναμη προέρχεται από τους αριθμούς…

Οι εταιρείες φαίνονται θετκές στην ιδέα σε μεγάλο βαθμό,  αλλά ζητούν όπως είναι λογικό ορισμένες προστασίες όσον αφορά τις αποκαλύψεις.

Νωρίτερα τώρα, ένας αριθμός ομάδων του χρηματοπιστωτικού τομέα έστειλε επιστολή στον Λευκό Οίκο, ζητώντας να περαστεί άμεσα νομοσχέδιο που θα παρέχει το νομικό πλαίσιο για την ανταλλαγή των πληροφοριών αυτών από τις εταιρείες αυτού του κλάδου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS