ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν εκατομμύρια IDs και Passwords απο online shopping site

Διέρρευσαν εκατομμύρια IDs και Passwords απο online shopping site

Διέρρευσαν εκατομμύρια IDs και Passwords για πρόσβαση απο online shopping site

Το Metropolitan Police Department έχει βρεί τα IDs και τα passwords 5.06 εκατομμυρίων ανθρώπων στους κεντρικούς computer servers, τα οποία σχετίζονται με την unauthorized πρόσβαση μέσω ενός proxy server που πραγματοποιήθηκε από μια κινεζική ομάδα, σύμφωνα με τo δημοσίευμα της Japan news.

Διέρρευσαν εκατομμύρια IDs και Passwords online shopping site

Κατά την διάρκεια της έρευνας, το Metropolitan Police Department  -MPD διαπίστωσε ότι η κινεζική ομάδα απάτης είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα περίπου 60.000 ανθρώπων και τα χρησιμοποιούσε για να συνδεθεί (log in) σε online shopping sites. Ο κεντρικός server  περιείχε τρία είδη hacking tools.

Οι proxy servers  περιέχουν τον computer code που ελέγχει αυτόματα κάθε προσπάθεια unauthorized πρόσβασης σε online shopping sites, και το κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα IDs και τα passwords.

Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν  καμία έκθεση για πρόκληση οικονομικής ζημίας από την παράνομη χρήση των IDs και των κωδικών  πρόσβασης, και έχει ζητηθεί από τις επιχειρήσεις  να ελέγξουν εάν πραγματοποιήθηκαν οποιεσδήποτε αγορές με την χρήση των κλεμμένων προσωπικών πληροφοριών των χρηστών.

Ένας ανώτερος υπάλληλος της LINE  δήλωσε:

«Είναι πολύ θλιβερό το γεγονός ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας διέρρευσαν παράνομα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν απρεπώς. Επιθυμούμε να εφαρμόσουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να καταβάλουμε προσπάθειες έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS