ΑρχικήinetMars One: Ανακοινώθηκαν οι 100 υποψήφιοι για το ταξίδι χωρίς επιστροφή

Mars One: Ανακοινώθηκαν οι 100 υποψήφιοι για το ταξίδι χωρίς επιστροφή

Mars One

Ανακοινώθηκαν οι 100 υποψήφιοι για την αποστολή στον Άρη που διοργανώνεται από τον ολλανδικό οργανισμό «Mars One». Τα άτομα αυτά θα «αποικήσουν» στον πλανήτη, χωρίς δυνατότητα επιστροφής στη Γη.

Ανάμεσα στους 100 υπάρχουν 39 από τις ΗΠΑ, 31 από την Ευρώπη, 16 από την Ινδία, 7 από Αφρική και 7 από την Ωκεανία.Οι μισές είναι γυναίκες.

Δύο από τους υποψηφίους ήταν 18 ετών όταν υπέβαλαν αίτηση το 2013, ενώ ο μεγαλύτερος είναι ο 60χρονος Ρέτζιναλντ Τζορτζ Φούλντς από το Τορόντο.

Από αυτούς θα επιλεγούν 24, οι οποίοι θα ακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που επικρατούν στον «Κόκκινο Πλανήτη» όταν έρθει η στιγμή του ταξιδιού το 2024, όπου θα σταλούν έξι τετραμελείς ομάδες.

Οι επίδοξοι άποικοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη, και θα πρέπει να αναζητήσουν νερό και οξυγόνο ενώ θα πρέπει να καλλιεργήσουν την τροφή τους. Βέβαια, προηγουμένως θα έχουν περάσει από ειδικές δοκιμασίες, ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογικά τεστ, ενώ θα συμμετάσχουν σε «ομαδικές προσομοιώσεις» για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους να ζήσουν στον Άρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιφάνεια του Άρη είναι μια απέραντη έρημος, η ατμόσφαιρα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους -63 βαθμούς Κελσίου.

Mars One

Πηγή: axiaplus.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS