ΑρχικήsecurityContactless VISA: Έχουν τελικά ασφάλεια;

Contactless VISA: Έχουν τελικά ασφάλεια;

Contactless Visa Card

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Newcastle, βρήκαν τρόπο να κάνουν συναλλαγές με κάρτες Contactless Visa, που δε χρειάζονται PIN για αγορές κάτω από £20, πέρα από το πιστωτικό όριο που έχει η κάρτα. Εάν η συναλλαγή γίνει σε ξένο νόμισμα, προφανώς και θα ανέβει το ποσό.

Οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούν ένα μικροεπεξεργαστή κρυπτογράφησης και ραδιοκύματα (RFID), έτσι ώστε να πραγματοποιούνται ασφαλείς συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να μπει η κάρτα στο μηχάνημα. Ακόμη και ένα κινητό με τεχνολογία Near Field (NFC), μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά. Στην Ευρώπη, οι χρεωστικές κάρτες έχουν διάφορα όρια πίστωσης ανάλογα τη χώρα που έχουν εκδοθεί, και δε χρειάζονται PIN για τα μικρά ποσά. Αλλά αν ο κάτοχος βάλει το PIN του, τότε μπορεί να κάνει συναλλαγή και για μεγαλύτερο ποσό. Στην Αμερική, όπου το σύστημα αυτό λέγεται payWave, το όριο χωρίς PIN τίθεται από τον έμπορο, αλλά και εδώ μεγαλύτερα ποσά μπορούν να χρεωθούν με το PIN ή την υπογραφή του κατόχου της κάρτας.

Ο κλέφτης λοιπόν που έχει στη κατοχή του μια τέτοια κάρτα Contactless Visa, μπορεί να τη χρεώσει όσο θέλει , αφού το πιστωτικό όριο ισχύει μόνο για το ίδιο νόμισμα στη χώρα που έχει εκδοθεί. Σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα έως 999,999,99 η συναλλαγή θα εκτελεστεί κανονικά. Αραιά και που μπορεί η κάρτα να ζητήσει PIN, αναφέρει η ιστοσελίδα της VISA Europe.

Σε μια αναφορά της VISA Europe στο BBC, αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστεί μια τέτοια συναλλαγή σε πραγματικό περιβάλλον και ειδικά με τόσου φρουρούς να υπάρχουν στα καταστήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS