ΑρχικήinetOδηγός επιτυχίας από τον Στιβ Τζoμπς

Oδηγός επιτυχίας από τον Στιβ Τζoμπς

Steve_jobs

Οι 12 κανόνες που ακολουθούσε ο ίδιος στη ζωή του

Ο Στιβ Τζόμπς δεν ξεκίνησε δύο από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στη σύγχρονη εποχή, ακολουθώντας κανόνες όλη την ώρα. Αντιμετώπισε πολλά εμπόδια μέχρι να πετύχει την «εκτόξευση» της Apple και αργότερα της Pixar. Είχε όμως ένα μοναδικό τρόπο να χειρίζεται τη δική του πραγματικότητα, ένα «πεδίο στρέβλωσης» μέσα από το οποίο μπορούσε να πείσει τους ανθρώπους ότι οι προσωπικές του πεποιθήσεις ήταν πραγματικά γεγονότα. Και κάπως έτσι κατάφερε να πάει μπροστά τις εταιρείες αυτές.

Ακόμη, χρησιμοποιούσε αν μίγμα τακτικών χειραγώγησης, προκειμένου να εξασφαλίζει τις «νίκες» του, ιδιαίτερα στις επιχειρηματικές του συναντήσεις με μερικά από τα πιο ισχυρά στελέχη εταιρειών στον κόσμο, γράφει ο Dave Smith στο Business Insider.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις τακτικές, τους κανόνες και τον τρόπο σκέψης που χρησιμοποιούσε ο ίδιος στη ζωή του, όπως περιγράφονται μέσα από τις σελίδες της βιογραφίας του που υπογράφει ο Ουόλτερ Άιζακσον.

1. Δούλεψε σκληρά και θα κερδίσεις το σεβασμό των άλλων. Ο σεβασμός είναι ένα πρώτο κρίσιμο βήμα για να πετύχεις αυτά που θέλεις.

2. Να «πουλάτε» με πάθος. Οι άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν βαθιά από ισχυρές δόσεις συναισθήματος. Η διαδικασία της πώλησης –του εαυτού σας ή ενός προϊόντος- είναι το «κλειδί» για να καταφέρετε κάποιον να «αγοράσει» τις ιδέες σας.

3. Να «αφοπλίζετε» τους άλλους με αποπλάνηση και κολακείες.

4. Να ισχυρίζεστε ότι όλες οι καλές ιδέες είναι δικές σας –και αν αλλάξετε τη στάση σας, υπερασπιστείτε τη νέα ιδέα με όλη σας τη δύναμη. Οι αναμνήσεις του παρελθόντος μπορούν να χειραγωγηθούν πολύ εύκολα.

5. Να παίρνετε αποφάσεις γρήγορα και αποφασιστικά. Μπορείτε πάντα να αλλάζετε τα πράγματα αργότερα.

6. Να είστε «σκληρά» ειλικρινείς.

7. Μην περιμένετε για να διορθώσετε τα προβλήματα. Φτιάξτε τα τώρα.

8. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίζετε τους προβληματικούς ανθρώπους: Η μετωπική αντιμετώπιση ή…

9. …να ακολουθείτε τη γραμμή της «ελάχιστης εμπλοκής» και να τους αγνοείτε παντελώς.

10. Στη βράση κολλάει το σίδερο.

11. Όταν έχετε τη δύναμη, χρησιμοποιείστε τη.

12. Να απαιτείτε την τελειότητα και να μη συμβιβάζεστε με τίποτε λιγότερο.

Πηγή: newsbeast.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS