ΑρχικήsecurityΟ ανιχνευτής σκληρού δίσκου, Thoreau, είναι το τελευταίο όπλο των αστυνομικών για...

Ο ανιχνευτής σκληρού δίσκου, Thoreau, είναι το τελευταίο όπλο των αστυνομικών για την παιδική πορνογραφία

dogΗ κρατική αστυνομία του Rhode Island επιδεικνύει το τελευταίο εργαλείο της για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας: Το Thoreau, ένα χρυσό Λαμπραντόρ.

Το K-9 έχει εκπαιδευτεί να ξετρυπώνει gadgets, όπως thumb drives και σκληρούς δίσκους, που μπορεί να περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το Thoreau είναι σχεδιασμένο ώστε να αναγνωρίζει μυρωδιές, όπως μέταλλα και άλλα συστατικά που υπάρχουν σε αυτά τα gadgets. Ο σκύλος μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει τις αρχές να βρουν κρυμμένα υλικά ψηφιακής αποθήκευσης σε κατοικίες υπόπτων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Αν έχει μια κάρτα μνήμης, θα το μυρίσει», δήλωσε ο Ντετέκτιβ Adam Χιούστον, εκπαιδευτής του Thoreau. Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευθούν για να εντοπίζουν μια ποικιλία από οσμές, όπως η μυρωδιά των οπτικών δίσκων. Η Motion Picture Association of America, για παράδειγμα, έχει εκπαιδεύσει σκυλιά που μπορούν να μυρίσουν πολυκαρβονικά που χρησιμοποιούνται σε DVD για να βοηθήσει σε έρευνες περιοχών, που έχουν μετατραπεί σε τεράστιες κρύπτες υλικού που υπάγεται σε πνευματικά δικαιώματα και αναπαράγονται παράνομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS