ΑρχικήinetΤο Adblock Plus ευθύνεται για αργό browsing και καθυστέρηση του συστήματος

Το Adblock Plus ευθύνεται για αργό browsing και καθυστέρηση του συστήματος

Το δημοφιλέστερο addon για τους Firefox και Chrome, είναι το Adblock Plus που μπλοκάρει τις διαφημίσεις από τα websites που επισκέπτεται ο χρήστης, αλλά απαιτεί πόρους από το σύστημα.

Adblock-Plus-Addon

Το Αdblock Plus είναι ο λόγος που οι Firefox και Chrome δεσμεύουν μεγάλα ποσά από τη μνήμη RAM του συστήματος, ενώ καταναλώνουν και πόρους από τον επεξεργαστή, με αποτέλεσμα εκτός από την καθυστέρηση του συστήματος (ιδιαίτερα σε παλαιότερα PCs) να γίνεται το websurfing λίγο πιο αργό.

Το Αdblock Plus έχει γίνει αρκετά καλό στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων αλλά και πολλών iFrames, αλλά με τα sites να έχουν γεμίσει με share buttons, έχει πλέον περισσότερη δουλειά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεσμεύονται αρκετά MB παραπάνω (μπορεί να φτάσει μέχρι 300MB επιπλέον) για τη λειτουργία του, ενώ μπορεί να φτάσει τα 2GB επιπλέον (!) εάν κάποιο site είναι «βαρύ» από διαφημίσεις και iFrames.

Λύση δε φαίνεται να υπάρχει για την αντικατάσταση του Αdblock Plus, ωστόσο τα Flashblock και NoScript μπορούν να πετύχουν καλά αποτελέσματα, με λιγότερη κατανάλωση σε «πολύτιμα» MegaBytes.

Adblock Plus: FirefoxChrome

Flashblock: FirefoxChrome

NoScript: FirefoxChrome

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS