ΑρχικήsecurityΠαιδόφιλος που έψαχναν οι γερμανικές αρχές συνελήφθη στη Βούλα

Παιδόφιλος που έψαχναν οι γερμανικές αρχές συνελήφθη στη Βούλα

Πρόκειται για 44χρονο Γερμανό υπήκοο, ελληνικής καταγωγής – Κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου πλήθος αρχείων σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

child_pornography

Σε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις γερμανικές αρχές συνελήφθη στη Βούλα ένας 44χρονος Γερμανός υπήκοος, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου πλήθος αρχείων σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω διεύθυνσης IP στη χώρα μας κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τουλάχιστον ένα αρχείο (βίντεο) σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 44χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Βούλα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας φορητός H/Y στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS