ΑρχικήinetΗ Microsoft υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Europol

Η Microsoft υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Europol

Πριν από λίγους μήνες, η Microsoft εγκαινίασε το φουτουριστικό Cybercrime Center σε ένα νέο συγκρότημα στο Redmond με σκοπό την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη ετήσια διάσκεψη κορυφής για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπου υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με τρεις υπηρεσίες που θα βοηθήσουν να επεκτείνουν τις προσπάθειες της σε αυτόν τον τομέα.

microsoft cybercrime center

Το Δελτίο τύπου της Microsoft αναφέρει ότι μία από αυτές είναι η Europol, η επίσημη υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια άλλη είναι ο Οργανισμός των Αμερικανικών Κρατών (Organization of American States), η οποία απαριθμεί 34 χώρες από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Η τρίτη υπηρεσία είναι η FIS, η μεγαλύτερη τραπεζική τεχνολογίκή εταιρεία στον κόσμο, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 14.000 τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Microsoft αναφέρει: “Οι συμφωνίες δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας προορίζεται να τονώσει τη συνεργασία και να βοηθήσει τη Microsoft να συνεργαστεί με κάθε μία από τις τρεις οργανώσεις για να καταπολεμήσουμε τις εγκληματικές ενέργειες και γενικότερα το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.”
Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft συνεργάστηκε πρόσφατα με τις αρχές, για να κλείσουν το ZeroAccess botnet.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS