ΑρχικήinetΤο Clickdelivery.gr υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την εταιρεία Yemeksepeti

Το Clickdelivery.gr υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την εταιρεία Yemeksepeti

Clickdelivery Nikolas Stefanou_Yemekesepeti_Nevzat Aydin

Αθήνα, 1η Οκτωβρίου 2013:  Η  εταιρεία Click Delivery Α.Ε., ηγέτιδα δύναμη στο online food delivery στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή επενδυτικής συμφωνίας αξίας  3.000.000 Ευρώ με την εταιρεία Yemeksepeti, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες  online food ordering παγκοσμίως. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε διαδοχικά στάδια και αποτελεί ένα εξαιρετικό χρηματοοικονομικό εργαλείο στα χέρια της ελληνικής εταιρείας που σκοπό έχει να ενισχύσει την περεταίρω ανάπτυξή της μέσω της επέκτασης των υπηρεσιών που προσφέρει σε όλη την Ελλάδα. Τα ιδρυτικά στελέχη της Click Delivery διατηρούν τον έλεγχο και τη διαχείριση της εταιρείας ενώ η Yemeksepeti συμβάλλει αποφασιστικά στη χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης, προσφέροντας τεχνογνωσία και εξειδικευμένη γνώση.

Οι χρήστες του Clickdelivery.gr έχουν σήμερα τη δυνατότητα να παραγγέλνουν με τον απλούστερο και πλέον έξυπνο τρόπο, φαγητό μέσα από μια μεγάλη γκάμα γεύσεων και εδεσμάτων κάθε στιγμή: παρακολουθώντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου, παρέα με φίλους, βλέποντας μια ταινία στο σπίτι μετά τη δουλειά, διαβάζοντας για την εξεταστική, δουλεύοντας ως αργά στο γραφείο ή απλά κάποιες στιγμές που δεν υπάρχει κάτι άλλο έτοιμο στην κουζίνα. Η Click Delivery, σε συνεργασία με τα εστιατόρια που προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παρέχει σε καθημερινή βάση αποκλειστικές προσφορές σε χαμηλές τιμές. Οι χρήστες της μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από συμφέρουσες προσφορές ενώ τα συνεργαζόμενα εστιατόρια αυξάνουν τις πωλήσεις και ταυτόχρονα τα έσοδά τους.

H Yemeksepeti, μία πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του online food ordering σε έξι διαφορετικές χώρες, έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τη διεθνή επενδυτική εταιρεία General Atlantic και τον παγκόσμιο ΜΚΟ Endeavor (Catalyst). Αξίζει μάλιστα να τονιστεί ότι η Yemeksepeti αποφασίζει για πρώτη φορά να κάνει μια άμεση επένδυση σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο start-up χωρίς να ακολουθήσει το καθιερωμένο μοντέλο ανάπτυξης του brand της σε νέες αγορές. Η διαφοροποίηση αυτή στη στρατηγική της Yemeksepeti είναι αποτέλεσμα της ισχυρής παρουσίας της Click Delivery στην  ελληνική αγορά.

Το Clickdelivery.gr ξεκίνησε το 2010 και άρχισε για πρώτη φορά να προσφέρει υπηρεσίες online παραγγελίας φαγητού έχοντας αναπτύξει μια σύγχρονη και καινοτόμο πλατφόρμα παραγγελιοληψίας μέσω ενός εύχρηστου αμφίδρομου τερματικού. Οι συγκεκριμένες συσκευές προωθούν άμεσα και αξιόπιστα τις παραγγελίες στα συνεργαζόμενα εστιατόρια ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον τελικό χρήστη για την πιθανή ώρα παράδοσης. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται η χρήση και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύνδεσης στο Διαδίκτυο στον χώρο του εστιατορίου. Το Clickdelivery.gr αποτελεί σήμερα τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς με περισσότερα από 650 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα. Η ιστοσελίδα διεκπεραιώνει καθημερινά πάνω από 2.000 γεύματα, εξυπηρετώντας με συνέπεια πάνω από 40.000  μοναδικούς πελάτες.

“Οι ευκαιρίες ανάπτυξης στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υπηρεσίες της Click Delivery έκαναν μονόδρομο τη συγκεκριμένη απόφαση για όλους εμάς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nevzat Aydin, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Yemeksepeti. “Είμαστε βέβαιοι ότι η Click Delivery θα αλλάξει πλήρως την κουλτούρα του food delivery στην Ελλάδα αναπτύσσοντας στο έπακρο τη δυναμική αυτού του καινοτόμου επιχειρηματικού κλάδου”.

“Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο και πραγματική πρόκληση για όλους εμάς στην Click Delivery. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την εταιρεία μας, δήλωσε ο Νικόλας Στεφάνου, συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Click Delivery. “Όραμά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να μπορεί να παραγγείλει  ποιοτικό φαγητό online εύκολα και γρήγορα σε χαμηλές τιμές”.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Yemeksepeti.com, ξεκίνησε το 2001 και αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη πύλη που φέρνει σε επαφή καταναλωτές και εστιατόρια, δίνοντάς στους καταναλωτές την ευκαιρία να παραγγείλουν online φαγητό, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει πάνω από 8.850 συνεργαζόμενα εστιατόρια από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις μέχρι και αλυσίδες όπως Burger King, Pizza Domino, KFC, McDonald ‘s, Pizza Hut κ.α. στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και το Λίβανο, ενώ έχει πάνω από 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες που υποβάλλουν καθημερινά πάνω από 60.000 παραγγελίες.

Σχετικά με την Click Delivery A.E.

Η Click Delivery αποτελεί τον μεγαλύτερο διαδικτυακό προορισμό Online Food Delivery στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2010 από τους Νικόλα Στεφάνου (CEO), Αχιλλέα Κώτση (CTO) και Γιώργο Κουντούρη (BoD) με όραμα να προσφέρει στον κόσμο τον πιο έξυπνο, εύκολο και οικονομικό τρόπο για να παραγγείλει φαγητό από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής του και αντίστοιχα στα εστιατόρια τον πιο σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδα τους με επιπλέον παραγγελίες. Η Click Delivery έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα online παραγγελιοληψίας μέσω της χρήσης τερματικών αμφίδρομης επικοινωνίας. Τα τερματικά είναι πολύ απλά στη χρήση, προωθούν γρήγορα και αξιόπιστα τις παραγγελίες στα συνεργαζόμενα εστιατόρια ενώ ταυτόχρονα αποστέλλουν στους τελικούς χρήστες αυτόματες ενημερώσεις για τον χρόνο παράδοσης της παραγγελίας. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται η χρήση και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύνδεσης στο Διαδίκτυο στον χώρο του εστιατορίου. Κάθε χρήστης, χωρίς κόστος και χωρίς καμία κρυφή επιβάρυνση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει μέσω υπολογιστή ή smartphone, ποιοτικό φαγητό μέσα από μια σειρά εστιατορίων που θα καλύψουν κάθε γευστική διάθεση κάθε στιγμή. Το Clickdelivery.gr αποτελεί σήμερα τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς με περισσότερα από 650 συνεργαζόμενα εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα. Η ιστοσελίδα διεκπεραιώνει καθημερινά πάνω από 2.000 γεύματα, εξυπηρετώντας με συνέπεια πάνω από 40.000 πελάτες.

Σχετικά με την Yemeksepeti.com

Η Yemeksepeti αποτελεί την κορυφαία εταιρεία online food ordering στην Τουρκία, που ιδρύθηκε το 2001 από τους Nevzat Aydın – CEO, Melih Ödemiş -CIO, Gökhan Akan – CFO και Cem Nüfusi και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη που φέρνει σε επαφή καταναλωτές με εστιατόρια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παραγγείλουν online φαγητό, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση τόσο στην Τουρκία όσο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή μέσω της ιστοσελίδας www.foodonclick.com. Η Yemeksepeti συνεργάζεται με πάνω από 8000 συμβεβλημένα εστιατόρια σε 47 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας και πάνω από 850 εστιατόρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και το Λίβανο μέσω της ιστοσελίδας www.foodonclick.com. Η Yemeksepeti δραστηριοποιείται επιπλέον στους τομείς της προώθησης παραδοσιακών τουρκικών προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας www.Lokum.com καθώς και με την εστίαση υψηλών προδιαγραφών μέσω της ιστοσελίδας www.Papyon.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Yemeksepeti, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.yemeksepeti.com.

Σχετικά με την General Atlantic

Η General Atlantic είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρείες επενδύσεων διεθνώς, που παρέχει κεφαλαιακή και στρατηγική υποστήριξη για την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Η GA συνδυάζει φιλοσοφία παγκόσμιων συνεργειών, τομεακή εξειδίκευση, μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα και βαθιά γνώση των συνιστωσών ανάπτυξης για να συνεργαστεί με ικανότατα διοικητικά στελέχη με σκοπό την δημιουργία εξαιρετικών επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1980 και διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξεως των 14 δισ. Ευρώ περίπου που αποτελούνται τόσο από κεφάλαια δεσμευμένης επένδυσης όσο και από επενδύσεις χαρτοφυλακίου. Διαθέτει πάνω από 80 συμβούλους επενδύσεων σε Γκρίνουιτς, Νέα Υόρκη, Πάλο Άλτο, Λονδίνο, Ντίσελντορφ, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Σιγκαπούρη, Βομβάη και Σάο Πάολο.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την General Atlantic, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.generalatlantic.com.

Λίγα λόγια για τον Nevzat Aydın – Yemeksepeti CEO /  Co-founder

O Nevzat Aydın είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Yemeksepeti.com, του κορυφαίου portal online food delivery στην Τουρκία. Η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική επέκταση προς την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής με το διεθνές εμπορικό σήμα Foodonclick.com που μέχρι στιγμής εξυπηρετεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και το Λίβανο. Γεννημένος το 1976 στην Κωνσταντινούπολη, ο Nevzat Aydın σπούδασε Μηχανικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Μετά την αποφοίτησή του, μετέβη στη Silicon Valley όπου και έλαβε τίτλο MBA από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Το 2000, επέστρεψε στην Τουρκία για να πραγματοποιήσει το project Υemeksepeti.com. Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης προσπάθειας Yemeksepeti.com, το τούρκικο γραφείο της Endeavor ανέδειξε τον Nevzat Aydın ως Endeavor Entrepreneur για το έτος 2007 και το 2010. Επιπλέον, ο κ. Aydın διακρίθηκε ως  «ο πιο επιτυχημένος νέος επιχειρηματίας»  από το CNBC e-Business magazine. Ο Nevzat Aydın είναι επίσης μεταξύ των 150 επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο που προσκλήθηκαν στην Σύνοδο για την Επιχειρηματικότητα “Entrepreneurship Summit” που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την αιγίδα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τον Απρίλιο του 2010. Ο Nevzat Aydın είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Νέων Επιχειρηματιών TOBB Young Entrepreneurs Supreme Board και εκ των ιδρυτών της εταιρείας επενδύσεων Galata Business Angels. Είναι επίσης σύμβουλος έκδοσης του ανδρικού περιοδικού GQ Turkey.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS