Η Google έκανε πρόσφατα ένα βήμα που δεν είχαμε δει εδώ και καιρό, αφού μήνυσε το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών των ΗΠΑ (CFPB), αμφισβητώντας πρόσφατη εντολή που εκδόθηκε για την επίβλεψη της πτέρυγας πληρωμών της εταιρείας από την κυβέρνηση.
Δείτε επίσης: Ευπάθεια Type Confusion στο Google Chrome επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση
Η Google διαθέτει δύο κύριες υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει — το Google Wallet και το Google Pay. Το τελευταίο χρησιμοποιούσε ένα σύστημα peer-to-peer για πληρωμές και σταμάτησε να λειτουργεί στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.
Ωστόσο, παραμένει λειτουργικό σε άλλες γεωγραφικές περιοχές όπως η Ινδία, όπου το Wallet δεν είναι διαθέσιμο. Το Reuters αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα εποπτεύει την Google Payment Corp. δεδομένου ότι οι καταναλωτές κινδύνευαν (σύμφωνα με το Engadget).
Νέα εικόνα: Πώς ο Κρόνος κρύφτηκε πίσω από το φεγγάρι!
Βόρεια Κορέα: Κλάπηκαν crypto αξίας $ 659 εκατ. το 2024
Το TikTok ετοιμάζεται για κλείσιμο στις ΗΠΑ την Κυριακή;
Δείτε ακόμα: Καναδάς: Μηνύει τη Google για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά
Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο ανέφερε περίπου 300 καταγγελίες καταναλωτών και καταγγελίες για απάτη και μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές. Η Google έσπευσε να απορρίψει την εκδοθείσα εντολή, αναφέροντας ότι η υπηρεσία έχει διακοπεί.
Ωστόσο, το Γραφείο είπε επίσης ότι η Google δεν ερεύνησε αυτές τις καταγγελίες ούτε κοινοποίησε τα ερευνητικά ευρήματα με επαρκή λεπτομέρεια, ώστε ο νόμος να μπορεί να εποπτεύει την Google Payment Corp. ακόμη και μετά την αναστολή των εν λόγω υπηρεσιών.
Δείτε επίσης: Το Google Wallet για Wear OS επιτρέπει πλέον να αποθηκεύετε κλειδιά ξενοδοχείου
Σε επακόλουθες νομικές ενέργειες, η Google αμφισβήτησε τις ενέργειες της CFPB, λέγοντας ότι “είναι ανίκανη να εγκυμονεί τέτοιο κίνδυνο” για τους καταναλωτές από τη στιγμή που το Google Pay διακόπηκε, αποκαλώντας το “θέμα κοινής λογικής“. Η CFPB υποστηρίζει ότι η διακοπή του Google Pay δεν είναι επαρκής λόγος για να απέχει από την επίβλεψη των εργασιών της εταιρείας.
Πηγή: androidpolice