ΑρχικήsecurityΑποφύγετε το Peer-to-Peer του Telegram

Αποφύγετε το Peer-to-Peer του Telegram

Telegram Peer-to-Peer

Το σύστημα σύνδεσης Peer-to-Peer του Telegram είναι ένας κινδυνώδης τρόπος για να εξοικονομήσετε $5 τον μήνα.

Το Telegram προσφέρει ένα νέο σύστημα για να αποκτήσετε μια προνομιούχα συνδρομή δωρεάν – αλλά πιθανώς δεν αξίζει να επιλέξετε τη συμμετοχή.

Τι χρειάζεται να κάνετε;

Προσφερθείτε να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να μεταβιβάσετε κωδικούς μιας φοράς (OTPs) σε άλλους χρήστες. Αυτό, για την ακρίβεια, ακούγεται σαν μια κακή ιδέα – ειδικά για μια υπηρεσία ανταλλαγής μνημάτων που βασίζεται στην ιδιωτικότητα ακριβώς όπως είναι το Telegram.

Δείτε επίσης: Apple: Ποιά ελαττώματα ασφαλείας διόρθωσε το iOS 17.4.1;

Ο χρήστης X @AssembleDebug εντόπισε λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα στην αγγλόφωνη έκδοση ενός δημοφιλούς ρωσόφωνου πληροφοριακού καναλιού του Telegram. Βεβαίως, υπάρχει μια ενότητα στους όρους χρήσης του Telegram που περιγράφει το νέο πρόγραμμα “Peer-to-Peer Login” ή P2PL, προσφέρεται προς το παρόν ΜΟΝΟ στο Android και σε ορισμένες τοποθεσίες (μη καθορισμένες). Επιλέγοντας να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, συμφωνείτε να επιτρέπετε στο Telegram να χρησιμοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας για να στείλει έως και 150 κείμενα με κωδικούς OTP σε άλλους χρήστες που συνδέονται στους λογαριασμούς τους. Κάθε μήνα που ο αριθμός σας χρησιμοποιείται για να στείλει έναν ελάχιστο αριθμό κωδικών OTP, θα λάβετε έναν κωδικό δώρου για μια προνομιούχα συνδρομή ενός μήνα.

Μα καλά, αυτό ακούγεται σαν μια πολύ κακή ιδέα, ξεκινώντας από το κυρίως πρόβλημα: ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι ορατός από τον παραλήπτη κάθε φορά που χρησιμοποιείται για να στείλει έναν κωδικό OTP. Και αν συμβεί κάτι απρόσμενο εξαιτίας αυτού, οι όροι χρήσης του Telegram δηλώνουν σαφώς ότι είναι ευθύνη σας:

Δείτε ακόμα: Νέα επίθεση ZenHammer επηρεάζει τους επεξεργαστές AMD Zen

Κατά συνέπεια, κατανοείτε και συμφωνείτε ότι το Telegram δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε αναστάτωση, παρενόχληση ή βλάβη προκύπτει από ανεπιθύμητες, μη εξουσιοδοτημένες ή παράνομες ενέργειες που πραγματοποιούνται από χρήστες που έλαβαν γνώση του αριθμού τηλεφώνου σας μέσω του P2PL.

Αφού ένας κωδικός OTP έχει σταλεί από τον αριθμό σας, ο παραλήπτης μπορεί απλά να σας απαντήσει με ένα μήνυμα κειμένου. Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα P2PL τονίζει να μην απαντούν στους παραλήπτες των κωδικών OTP, ακόμα και αν αυτοί απάντησαν πρώτοι – αλλά δεν υπάρχει τρόπος για το Telegram να επιβάλει κάτι σαν και αυτό, κανένας τρόπος για να περιορίσει τους ανθρώπους από το να απαντήσουν στο κείμενο OTP. Αυτό φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερα κακό σημείο για να εφαρμοστεί το σύστημα της αξιοπιστίας.

Δείτε επίσης: Το HelloFire ransomware προσποιείται ότι είναι ελεγκτής ασφάλειας

Το Telegram λέει ότι προσφέρει αυτό το πρόγραμμα για να καταστήσει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μέσω SMS πιο αξιόπιστη σε ορισμένες περιοχές. Μια πιο κυνική ανάγνωση θα μπορούσε να είναι ότι η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει τα τέλη που επιβάλλονται για την αποστολή κωδικών μέσω SMS – μια κίνηση από τον λογαριασμό του X / Twitter. Πράγματι, το Telegram δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη εάν ο πάροχος σας σας χρεώσει ένα τέλος για την αποστολή κωδικών πρόσβασης.

Telegram Peer-to-Peer

Είναι αρκετά άτυπο για μια εταιρεία που επιδοκιμάζει μια “επαναστατική πολιτική απορρήτου.” Η παγκόσμια βάση χρηστών του Telegram έχει προσελκύσει την πλατφόρμα ως έναν μέσο διανομής πληροφοριών χωρίς αλγόριθμους, τόσο για καλό όσο και για κακό. Έχουμε επικοινωνήσει με το Telegram για ένα σχόλιο σχετικά με αυτό το νέο πρόγραμμα και θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση αν λάβουμε απάντηση.

Συνολικά, φαίνεται σαν ένας τρόπος για να κινδυνέψετε μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε $5 τον μήνα.

Η συμβουλή μας; Αποφύγετε αυτήν την προσφορά αν τη δείτε.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS