ΑρχικήSecurityHacker έκλεψε 19,5 εκατομμύρια δολάρια από το UwU Lend

Hacker έκλεψε 19,5 εκατομμύρια δολάρια από το UwU Lend

Η εταιρεία ασφάλειας blockchain Cyvers Alert ανέφερε μια σημαντική εκμετάλλευση του πρωτοκόλλου δανεισμού DeFi UwU Lend, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλεια περίπου 19,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Hacker καταχρώνται το SyncThing για να κλέψουν δεδομένα

UwU Lend

Ο εισβολέας χρηματοδότησε το πορτοφόλι του μέσω του εγκεκριμένου μίκτη κρυπτογράφησης Tornado Cash.

Ο συνιδρυτής της Cyvers και CTO Meir Dolev δήλωσε στις 10 Ιουνίου:

«Το συμβόλαιο δανεισμού της UWU Lend αξιοποιήθηκε από έναν εισβολέα που εκτέλεσε τρεις συναλλαγές σε έξι λεπτά και απέσυρε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια».

Τα δεδομένα στην αλυσίδα αποκαλύπτουν ότι το πορτοφόλι του εισβολέα μετακίνησε πολλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως το wrappedEthereum (WETH), το wrappedBitcoin (WBTC) και τα σταθερά νομίσματα όπως το USDC. Η διεύθυνση του εισβολέα έχει επισημανθεί ως UwU Lend Exploiter στο Etherscan. Η εταιρεία ασφαλείας Web3 PeckShield επιβεβαίωσε περαιτέρω το περιστατικό, προσθέτοντας ότι η βασική αιτία της επίθεσης ήταν ένα ζήτημα χρημάτων τιμών.

Εν τω μεταξύ, η UwU Lend επιβεβαίωσε το περιστατικό και διέκοψε αμέσως την πλατφόρμα της. Το πρωτόκολλο έλεγε:

[Λαμβάνουμε] όλα τα απαραίτητα μέτρα [και] κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις.

Δείτε ακόμα: FBI: Νέα απάτη crypto μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας

crypto

Αύξηση TVL;

Παρά την εκμετάλλευση, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κλειδώθηκαν στο πρωτόκολλο DeFi UwU Lend αυξήθηκε κατά 135% τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα δεδομένα από το DeFiLlama δείχνουν ότι η UwU Lend κατέχει επί του παρόντος πάνω από 82.000 ETH, αξίας 305 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, περίπου 247 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κεφάλαια είναι δανεισμένα.

Το UwU Lend αναπτύχθηκε από τον Michael Patryn — επίσης γνωστό ως Sifu ή 0xSifu — τον αμφιλεγόμενο ιδρυτή του ανενεργού ανταλλακτηρίου Quadriga CX. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους καταθέτες να παρέχουν ρευστότητα για να αποκτήσουν παθητικό εισόδημα, ενώ οι δανειολήπτες μπορούν να αποκτήσουν ρευστότητα με εξασφαλισμένο τρόπο. Επιπλέον, οι πάροχοι παρέχουν ρευστότητα και κερδίζουν έσοδα ποντάροντας τα LP token τους.

Δείτε επίσης: Το DMM Bitcoin προειδοποιεί ότι hacker έκλεψαν 300 εκατομμύρια σε Bitcoin

Η κλοπή κρυπτονομισμάτων έχει αναδειχθεί ως σημαντική απειλή στην ψηφιακή εποχή, με την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων να οδηγεί σε αύξηση των εξελιγμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, τα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε ψηφιακά πορτοφόλια, γεγονός που τα καθιστά επιρρεπή σε hacking, απάτες phishing και άλλες μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η αποκεντρωμένη και ανώνυμη φύση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων περιπλέκει περαιτέρω τη διαδικασία ανάκτησης, αφήνοντας συχνά τα θύματα με μικρή προσφυγή. Ως αποτέλεσμα, τόσο τα άτομα όσο και τα ιδρύματα πρέπει να επενδύσουν σε ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης και συνεχή επαγρύπνηση, για την προστασία των ψηφιακών τους στοιχείων από πιθανή κλοπή.

Πηγή: cryptoslate

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS