ΑρχικήsecurityΕνίσχυση της κυβερνοασφάλειας με "Διαχείριση Κινδύνων"

Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με “Διαχείριση Κινδύνων”

Στο σύνθετο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, η Διαχείριση Κινδύνων (Exposure Management) αποτελεί μια κρίσιμη στρατηγική, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση, και την επιδιόρθωση των ασφαλειακών ελλείψεων σε έναν οργανισμό.

διαχείριση κινδύνων

Πηγαίνει πέρα ​​από την απλή αξιολόγηση ευπάθειας, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χάκερς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε αδυναμία, επιτρέποντας έτσι δράση προτεραιότητας με βάση τον πραγματικό πιθανό αντίκτυπο. Το Continuous Threat Exposure Management (CTEM) υλοποιεί αυτήν την προσέγγιση, βοηθώντας στη συνεπή ανίχνευση και πρόληψη πιθανών εκθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Filigran: Γαλλική cybersecurity startup συγκέντρωσε 15 εκατ. € για παροχή λύσεων διαχείρισης απειλών

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους, όπως το Penetration Testing, η Διαχείριση Κινδύνων ξεχωρίζει, καθώς αναλύει εκτενώς το ψηφιακό τοπίο αντί να επικεντρώνεται σε μεμονωμένους στόχους, προσφέροντας μια συμπληρωματική προοπτική στο Red Teaming μέσω της προληπτικής εντοπισμού αδυναμιών, πριν εκδηλωθούν επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, τα εργαλεία Προσομοίωσης Παραβίασης και Επίθεσης (BAS) εστιάζουν περισσότερο στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων ασφαλείας, παρέχοντας μια πιο στενή προσέγγιση συγκριτικά με την ολιστική οπτική της Διαχείρισης έκθεσης.

Τέλος, η Διαχείριση Κινδύνων (RBVM) επικεντρώνεται στην προτεραιοποίηση των ευπαθειών με βάση τους κινδύνους, αποτελώντας έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο η Διαχείριση έκθεσης συμβάλλει στην αποτελεσματική θέσπισης των ασφαλιστικών προτεραιοτήτων.

Η ενσωμάτωση της Διαχείρισης Κινδύνων με συμπληρωματικές στρατηγικές δημιουργεί μια πολυδιάστατη αμυντική τακτική. Αυτό εξασφαλίζει την κατεύθυνση πόρων προς τις πιο κρίσιμες απειλές και προάγει τη διαρκή βελτίωση της ασφαλιστικής συμπεριφοράς ενός οργανισμού. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ενισχύει τις άμυνες, εντοπίζοντας και αντιμετωπίζοντας τις ευπάθειες που είναι πιθανότερο να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

διαχείριση απειλών

Δείτε περισσότερα: Πάνω από 20.000 συστήματα διαχείρισης κέντρων δεδομένων εκτεθειμένα σε hackers

Αξιοποιώντας τη Διαχείριση Κινδύνων σε συνδυασμό με αυτές τις τακτικές, οι οργανισμοί μπορούν να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο και να μετριάζουν τους κινδύνους με αποτελεσματικότητα.

Πηγή: thehackernews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS