ΑρχικήUpdatesApple: Σχεδιάζει αντιανακλαστική επίστρωση για τις κάμερες των iPhone 16

Apple: Σχεδιάζει αντιανακλαστική επίστρωση για τις κάμερες των iPhone 16

Η Apple σχεδιάζει την εφαρμογή μιας αντιανακλαστικής επίστρωσης για την κάμερα των iPhone 16, η οποία υπόσχεται να ενισχύσει την ποιότητα των φωτογραφιών.

iphone 16 αντιανακλαστική επίστρωση

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των προβλημάτων, όπως η λάμψη του φακού και οι αντανακλάσεις, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό “yeux1122” στο ιστολόγιο Naver, και βασίζονται σε πηγές εντός της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει την ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας αντιανακλαστικής επίστρωσης (ALD) στην παραγωγική διαδικασία των φακών κάμερας των iPhone.

Δείτε περισσότερα: Η Apple χαλαρώνει την πολιτική επισκευής για επιλεγμένα iPhone

Η αντιανακλαστική επίστρωση (ALD) αποτελεί μια εξελιγμένη διαδικασία, η οποία επιτρέπει την επίτευξη υψηλής ακρίβειας στην τοποθέτηση υλικών ανά ατομικό στρώμα πάνω σε ένα υπόστρωμα. Αυτή η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να εφαρμόζουν εξαιρετικά λεπτά και ομοιόμορφα στρώματα υλικών σε συσκευές ημιαγωγών, όπως είναι τα εξαρτήματα κάμερας.

Στον τομέα των φακών κάμερας, η τεχνολογία ALD αποτελεί μια καίρια μέθοδο για την εφαρμογή αντιανακλαστικών επικαλύψεων.

Αυτές οι επικαλύψεις αποτρέπουν τις φωτογραφικές διαταραχές, που ενδέχεται να εμφανιστούν στην τελική φωτογραφία λόγω των έντονων πηγών φωτός, όπως ο ήλιος, στον φακό.

Το ALD μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του ghosting, μια συγκεκριμένη παραμόρφωση της εικόνας που δημιουργεί θολές, δευτερεύουσες εικόνες σε φωτογραφίες, συχνά δίπλα σε έντονες πηγές φωτός. Αυτό προκύπτει όταν το φως αντανακλάται πολλαπλές φορές μεταξύ των επιφανειών των φακών και του αισθητήρα της κάμερας. Επιπλέον, τα υλικά που εφαρμόζονται με ALD μπορούν να προστατεύσουν από περιβαλλοντική ζημιά στο σύστημα φακών της κάμερας χωρίς να επηρεάζουν την ικανότητα του αισθητήρα να συλλαμβάνει αποτελεσματικά το φως.

Το ιστολόγιο Naver αναφέρει πως μια νέα διαδικασία κατασκευής θα χρησιμοποιηθεί σε ένα “Pro μοντέλο” της επόμενης γενιάς iPhone της Apple, πιθανόν αναφερόμενο σε ένα ή και τα δύο premium μοντέλα της σειράς iPhone 16. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η πιθανότητα αυτή η τεχνική να είναι υπό δοκιμή για τα μοντέλα iPhone 17 Pro του επόμενου έτους, αν ληφθούν υπόψη οι χρονικές παράμετροι των φημών.

iphone 16 αντιανακλαστική επίστρωση

Διαβάστε ακόμη: Το iPhone 16 Plus ίσως περιλαμβάνει λευκό και μωβ χρώμα

Οι επόμενες εκδόσεις του iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν τεχνολογία φακού “tetraprism” με δυνατότητα οπτικού ζουμ έως 5x, μια καινοτομία που μέχρι στιγμής είναι αποκλειστική του iPhone 15 Pro Max από την σειρά smartphones της Apple. Η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει τις νέες γενιές των iPhone κάθε χρόνο γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS