ΑρχικήGamingAlone in the Dark: Μόλις κυκλοφόρησε με αντικρουόμενες κριτικές

Alone in the Dark: Μόλις κυκλοφόρησε με αντικρουόμενες κριτικές

Alone in the Dark

Το reboot του κλασικού παιχνιδιού τρόμου, Alone in the Dark, κυκλοφορεί όμως με αντικρουόμενες κριτικές.

Τρομακτικό. Ανατριχιαστικό. Σκοτεινό. Όλες λέξεις που πιθανότατα θα θέλατε να συνδέονται με το νέο παιχνίδι τρόμου που μόλις κυκλοφόρησε.

Αλλά το reboot της σειράς Alone in the Dark – με πρωταγωνιστές την Jodie Comer και τον David Harbour – έχει λάβει αντικρουόμενες κριτικές από τους κριτικούς.

Alone in the Dark

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιβεβαιώνει ότι ο Midas επιστρέφει και οι παίκτες τρελαίνονται

Και η λέξη που πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει είναι «jank» – ερώτημα για την ποιότητα γενικά, με bugs, glitches και αδέξια battle mechanics.

Αλλά όχι όλοι οι κριτικοί αποθαρρύνθηκαν από τις ατέλειες του παιχνιδιού, και υπήρχε αρκετή θετική κριτική για τους δύο πρωταγωνιστές.

Ο τίτλος, που αναπτύχθηκε από το μικρό Σουηδικό στούντιο Pieces Interactive, είναι μια νέα έκδοση της κλασικής σειράς που αποθεώθηκε ως το «πρωτότυπο παιχνίδι επιβίωσης τρόμου».

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1992, άνοιξε το δρόμο για άλλα έπη – κυρίως τα Resident Evil και Silent Hill – σε ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά είδη των τελευταίων 30 ετών.

Η ιστορία του ίδιου του Alone in the Dark ήταν προβληματική, και η προηγούμενη κυκλοφορία του το 2015, το Illumination, κατακρίθηκε από τους κριτικούς.

Το remake επιστρέφει στις ρίζες του πρωτότυπου – υπάρχουν δύο επιλέξιμοι χαρακτήρες, και η δράση εστιάζεται και πάλι στο Derceto Manor, ένα τρομακτικό κέντρο φροντίδας βαθιά στην Λουϊζιάνα των 1920s.

Alone in the Dark

Δείτε ακόμα: Stellar Blade: Το NSFW δέρμα κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο αν το εξοπλίσετε

Ο creative director (σκηνοθέτης) του παιχνιδιού Mikael Hedberg, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Stephen King των video games», και ο παραγωγός Andreas Schmiedecker μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Ο Mikael ευθύνεται για τα Amnesia: The Dark Descent και Soma – δύο παιχνίδια που συχνά εμφανίζονται σε λίστες «τρομακτικότερων παιχνιδιών όλων των εποχών».

«Το Alone in the Dark ήταν περισσότερο μια ατμοσφαιρική εμπειρία σε ένα στοιχειωμένο σπίτι με σκοτεινά περάσματα και πολύ πιο ήρεμο από τα προηγούμενα έργα»

Σε αυτό το σημείο οι κριτικοί φάνηκε να συμφωνούν. Οι περισσότεροι – συμπεριλαμβανομένης της Metro, που έδωσε στο παιχνίδι επτά στα δέκα – είπαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα τρομακτικό.

Ωστόσο, άλλοι, όπως η Push Square, που έδωσε έξι στα δέκα, είπαν ότι το design ήχου και η ατμόσφαιρα – που κλίνουν περισσότερο προς ψυχολογικά τρομακτικές στιγμές παρά προς απόλυτο τρόμο – ήταν ανατριχιαστικά και είχαν την τάση να αναστατώνουν.

Υπήρχαν ευρείες επαινετικές κριτικές για τις ερμηνείες των Jodie Comer και David Harbour ως κύριοι χαρακτήρες Edward Carnby και Emily Hartwood, ακόμα κι αν το σενάριο από το οποίο εργάζονταν δεν ήταν τόσο ευγενικά υποδεχτικό.

Κάποιοι εκπρόσωποι πρότειναν ότι οι δύο ηθοποιοί είχαν επιλεγεί για τη δύναμη τους στον κινηματογράφο, όπως η GameSpot, που κατηγόρησε τους δημιουργούς για «casting-κόλπο» στην κριτική της τέσσερα στα δέκα.

Δείτε επίσης: Το Diablo 4 λαμβάνει υποστήριξη για Ray Tracing

Ο παραγωγός του παιχνιδιού Andreas είπε ότι «η χρήση των δύο ηθοποιών δεν ήταν κόλπο, αλλά παραδέχτηκε ότι η παρουσία των δύο αστέρων του Hollywood στο παιχνίδι βοήθησε το παιχνίδι να έχει μεγαλύτερη απήχηση».

Η ερμηνεία του David Harbour έχει είναι θέμα συζήτησης από τότε που αναφέρθηκε τον περασμένο Αύγουστο στο podcast Happy Sad Confused ότι η ηχογράφηση για το Alone in the Dark ήταν «περιορισμένη σε εύρος».

Μίλησε για την ηχογράφηση των γραμμών του χρησιμοποιώντας τεχνικές καταγραφής προσώπου, αντί για μια πλήρη καταγραφή κινήσεων σώματος.

Πολλοί το εξέλαβαν ως ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με το πώς πήγαν τα πράγματα, αλλά ο Mikael επέμεινε ότι αυτό δεν ίσχυε.

«Από αυτά που άκουσα φάνηκε σαν να ήθελε πραγματικά να κάνει περισσότερα, αλλά μάλλον θα ήθελε να μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά τα πράγματα.»

Το άλλο σημείο που ανέφεραν και οι δύο δημιουργοί ήταν η επιθυμία τους να ανταποκριθούν στο πρωτότυπο παιχνίδι και την κληρονομιά της σειράς.

Ο Mikael είπε: «Ήταν σημαντικό να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του αλλά και να αποδώσει πραγματικά φόρο τιμής στο πρωτότυπο.»

Οι κριτικοί είχαν πολύ διαφορετικές απόψεις για το πόσο καλά κατάφερε το παιχνίδι αυτό.

Η Vikki Blake του Eurogamer, στην δυστυχώς 2/5 αστέρων κριτική της, είπε ότι τα «bugs και glitches» της θύμισαν παλιά horror παιχνίδια, αλλά όχι απαραίτητα με καλό τρόπο.

Και ενώ επαινούσε το «σκεπτικό design» κάποιων τμημάτων του παιχνιδιού, είπε ότι η συνολική παρουσίαση ήταν «αδούλευτη».

Ωστόσο, για άλλους, όπως ο Richard Lee Breslin του GamingBible, που έδωσε μια κριτική 7/10, για όσους μπορούν να προσπεράσουν την έλλειψη στο μεράκι, υπάρχει διασκέδαση.

Έγραψε: «Αν αγαπάτε τα παλιά horror παιχνίδια, τότε το Alone in the Dark μπορεί να είναι ο απροσδόκητος υποψήφιος σας για το 2024

Πηγή: bbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS