ΑρχικήSecurityΤο Hessen Consumer Center έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Το Hessen Consumer Center έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

To Hessen Consumer Center στη Γερμανία, δέχτηκε επίθεση ransomware, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα συστήματα πληροφορικής toy και να διακοπεί προσωρινά η διαθεσιμότητά τoυ.

Δείτε επίσης: Πάνω από 40 χώρες θα υπογράψουν για να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα σε ransomware συμμορίες

Hessen Consumer Center ransomware

Το Hessen είναι ένα κρατίδιο στην κεντρική Γερμανία με πάνω από έξι εκατομμύρια κατοίκους, περιλαμβάνοντας τη Φρανκφούρτη, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο.

Το Hessen Consumer Center είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει να παρέχει αμερόληπτες συμβουλές στους κατοίκους του Hessen σχετικά με τον νόμο των καταναλωτών, τηλεφωνία και internet, οικονομικά και ασφάλιση, εξοικονόμηση ενέργειας, υγεία και φροντίδα, τρόφιμα και διατροφή.

Μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες στη διαδικτυακή πύλη του Hessen Consumer Center αναφέρει ότι οι τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες επηρεάστηκαν από επίθεση ransomware που σημειώθηκε την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε επίθεση στην υποδομή πληροφορικής του Consumer Center του Hessen“, αναφέρει η ανακοίνωση. Ως αποτέλεσμα, το Consumer Center του Hessen δεν ήταν δυνατό να επικοινωνήσει τηλεφωνικά για μικρό χρονικό διάστημα την Παρασκευή.

Αν και οι διαταραχές στην επικοινωνία έχουν επιλυθεί κυρίως και η ιστοσελίδα λειτουργεί πλήρως, οι άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία με το κέντρο συμβουλών καταναλωτών και με τους υπερασπιστές των καταναλωτών.

Εξωτερικοί ειδικοί ασφάλειας πληροφορικής βοηθούν στις προσπάθειες του οργανισμού να αποκαταστήσει τη διαθεσιμότητα όλων των καναλιών επικοινωνίας στα κέντρα συμβουλών που επηρεάστηκαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εκτίμηση για την επιστροφή στις κανονικές εργασίες.

Δείτε ακόμα: Hive ransomware: Αμοιβή 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της κυβερνοεπίθεσης είναι η πιθανότητα παραβίασης δεδομένων που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει πολίτες που επικοινώνησαν με το κέντρο συμβουλών.

Οι δράστες ransomware συχνά κλέβουν δεδομένα από τα παραβιασμένα δίκτυα πριν προχωρήσουν σε κρυπτογράφηση για να τα χρησιμοποιήσουν ως μέσο πίεσης στη συνέχεια της φάσης εκβιασμού.

Το Hessen Consumer Center ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν είχαν κλαπεί δεδομένα ως αποτέλεσμα της επίθεσης ransomware σε αυτό το στάδιο της έρευνας, αλλά θα ενημερώσει τα άτομα που επηρεάζονται εάν και όταν επιβεβαιωθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το Hessen Consumer Center διευκρίνισε ότι προσπαθεί να αποθηκεύει την ελάχιστη δυνατή ποσότητα δεδομένων στους διακομιστές του, ως μέρος της δέσμευσής του για προστασία δεδομένων. Ωστόσο, δεν ανέφερε ποια είδη δεδομένων κατέχει.

Τα γραφεία προστασίας δεδομένων και ασφάλειας πληροφορικής του κράτους ενημερώθηκαν για το περιστατικό κυβερνοασφάλειας, και κατατέθηκε ποινική καταγγελία στην αστυνομία του Hessen.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις μεγάλες ομάδες ransomware δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον οργανισμό.

Δείτε επίσης: Knight ransomware: Πωλείται ο source code

Ποιες είναι οι συνέπειες μιας ransomware επιθέσης;

Μια από τις πιο άμεσες συνέπειες μιας επίθεσης ransomware είναι η απώλεια πρόσβασης σε σημαντικά ψηφιακά αρχεία και δεδομένα. Τα ransomware κρυπτογραφούν τα αρχεία του χρήστη, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα χωρίς το απαραίτητο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Επιπλέον, η επίθεση ransomware μπορεί να προκαλέσει σημαντική διακοπή στη λειτουργία μιας επιχείρησης ή οργανισμού, όπως στην περίπτωση του Hessen Consumer Center. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια παραγωγικότητας, αυξημένο κόστος λειτουργίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε απώλεια εμπιστοσύνης από τους πελάτες ή τους συνεργάτες. Μια άλλη σημαντική συνέπεια είναι η πιθανή απώλεια ευαίσθητων ή εμπιστευτικών πληροφοριών. Τέλος, η αντιμετώπιση μιας επίθεσης ransomware μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος της αποκατάστασης των συστημάτων, την απώλεια εσόδων λόγω διακοπής της λειτουργίας, τις δαπάνες για την ενίσχυση της ασφάλειας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το κόστος της πληρωμής των λύτρων.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS