ΑρχικήyoutubeΗ SpaceX παρουσιάζει την κάψουλα για την αποστολή του Crew-8

Η SpaceX παρουσιάζει την κάψουλα για την αποστολή του Crew-8

Η επόμενη αποστολή αστροναυτών της SpaceX έχει προγραμματιστεί να γίνει πολύ σύντομα και η εταιρεία ετοιμάζει την κάψουλα που θα μεταφέρει το Crew-8.

Δείτε επίσης: SpaceX: Κατηγορείται για παράνομη απόλυση υπαλλήλων

Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε τον πύραυλο Falcon 9 και την κάψουλα Crew Dragon που θα μεταφέρει την αποστολή Crew-8, την επόμενη αποστολή που θα εκτοξεύσει η SpaceX προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για λογαριασμό της NASA.

Η Αποστολή Crew-8 είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει από τον Πύργο 39A στο Kennedy Space Center της NASA στη Φλόριντα την Παρασκευή (1 Μαρτίου) στις 12:04 π.μ. ανατολική ζώνη ώρας.

SpaceX αποστολή Crew-8

Το Crew-8 θα στείλει τους αστροναύτες της NASA Μatthew Dominick, Michael Barrett, Jeannette Epps και τον ρωσικό κοσμοναύτη Alexander Grebenkin στον ISS για έξι μήνες. Ο Dominick θα είναι ο διοικητής του Crew-8, ο Barrett θα είναι ο πιλότος, και οι Epps και Grebenkin θα λειτουργήσουν ως ειδικοί αποστολής.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Σχεδιάζει Πώληση Μετοχών Αξίας $175 Δισεκατομμυρίων

Το τετραμελές πλήρωμα θα αντικαταστήσει τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Crew-7 της SpaceX, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να αποχωρήσουν από τον ISS περίπου μια εβδομάδα μετά την άφιξη της Crew-8.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Crew-8 θα είναι η όγδοη λειτουργική αποστολή αστροναυτών που θα πραγματοποιήσει η SpaceX προς τον ISS για λογαριασμό της NASA.

Δείτε επίσης: Starship SpaceX: Η επόμενη εκτόξευση μπορεί να είναι μία δοκιμή ανεφοδιασμού

Το διαστημικό πρακτορείο υπέγραψε ένα παρόμοιο συμβόλαιο με την αεροδιαστημική εταιρεία Boeing, η οποία σχεδιάζει να το πραγματοποιήσει με μία κάψουλα με την ονομασία Starliner. Η Boeing ετοιμάζεται για την πρώτη πτήση με πλήρωμα με το Starliner, μία δοκιμαστική πτήση με δύο αστροναύτες προς τον ISS που είναι προγραμματισμένη να εκτοξευθεί στα μέσα Απριλίου.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS