ΑρχικήinetAT&T: Η διακοπή οφειλόταν σε ενημέρωση, όχι σε κυβερνοεπίθεση

AT&T: Η διακοπή οφειλόταν σε ενημέρωση, όχι σε κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία AT&T αναφέρει ότι η ευρεία διακοπή που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και επιλύθηκε αργότερα, οφειλόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού.

Δείτε επίσης: AT&T: Μαζικές διακοπές υπηρεσιών σε πολλές περιοχές

AT&T διακοπή

Υπήρχαν προηγούμενες υποθέσεις που υποστήριζαν ότι θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κυβερνοεπιθέσεως, αλλά ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν “ενδείξεις κακόβουλης δραστηριότητας“, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας όσο και το FBI διερευνούν το θέμα.

Μεγάλη διακοπή της υπηρεσίας της AT&T

Η διακοπή λειτουργίας – η οποία επηρέασε δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε όλη την Αμερική – καταγράφηκε για πρώτη φορά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Το πρόβλημα περιλάμβανε την αδυναμία να γίνουν έκτακτες κλήσεις, με πολλά κέντρα 911 να αναφέρουν ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Υπήρχαν προτάσεις ότι κι άλλα δίκτυα επλήγησαν, αλλά όπως υποψιαζόμασταν, αυτό αντανακλούσε αποτυχημένες προσπάθειες να γίνουν κλήσεις σε αριθμούς της AT&T.

Ενημέρωση λογισμικού, όχι κυβερνοεπίθεση, λέει η εταιρεία

Όταν η AT&T ανακοίνωσε αρχικά ότι η διακοπή λειτουργίας που διήρκεσε μια ολόκληρη ημέρα είχε λυθεί, δεν παρείχε καμία εξήγηση για το πώς συνέβη. Αυτό οδήγησε σε υποθέσεις πως ενδεχομένως πρόκειται για κυβερνοεπίθεση, σε μια προσπάθεια εκβιασμού της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: T-Mobile: Σφάλμα συστήματος εξέθεσε στοιχεία πελατών

Ωστόσο, η AT&T δήλωσε στο ABC News ότι αυτό δεν ίσχυε.

Ενημερώσεις από πηγές της ABC αναφέρουν ότι η διακοπή λειτουργίας στην AT&T οφειλόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που πήγε στραβά και ότι κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν εμπλέκεται. Πρόκειται μάλλον για ανικανότητα, και όχι για συνωμοσία.

AT&T ενημέρωση

Το DHS και το FBI διερευνούν το θέμα

Οι αμερικανικοί αξιωματούχοι ασφάλειας δεν εντόπισαν “καμία ένδειξη κακόβουλης δραστηριότητας“, αλλά παρ’ όλα αυτά το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI διερευνούν το ζήτημα.

Η U.S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) ανέφερε, σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό έγγραφο που απέκτησε η ABC News, ότι “η αιτία της διακοπής είναι άγνωστη και δεν υπάρχουν ενδείξεις κακόβουλης δραστηριότητας.” Η CISA είναι μια υπηρεσία εντός του DHS που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση κυβερνοαπειλών. Η Επιτροπή Επικοινωνιών της Εθνικής Ασφάλειας έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία AT&T για να διερευνήσει τον λόγο της διακοπής της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας για τις Επικοινωνίες, John Kirby.

Δείτε επίσης: Internet of Things (IoT) και κυβερνοασφάλεια: Προκλήσεις, κίνδυνοι & προστασία

Η διακοπή της AT&T επηρέασε κυρίως περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και η Φιλαδέλφεια αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στην πρόσβαση στο δίκτυο της AT&T. Επιπλέον, περιοχές όπως η Ατλάντα, το Ντάλας, το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστώνη και το Σιάτλ επηρεάστηκαν σημαντικά από τη διακοπή. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες τηλεφωνίας. Τέλος, περιοχές όπως η Ουάσιγκτον, η Βαλτιμόρη, το Ντένβερ και το Φοίνιξ επηρεάστηκαν επίσης από τη διακοπή. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες τηλεφωνίας. Εκτός από τις μεγάλες πόλεις, και πολλές αγροτικές περιοχές επηρεάστηκαν από τη διακοπή. Περιοχές όπως το Κεντάκι, το Τενεσί και το Αρκάνσας αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στην πρόσβαση στο δίκτυο της AT&T.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS