ΑρχικήsecurityDragonForce Ransomware gang: Λέει ότι έχει επιτεθεί στις Westward360 & Compression Leasing...

DragonForce Ransomware gang: Λέει ότι έχει επιτεθεί στις Westward360 & Compression Leasing Services

Η ομάδα ransomware DragonForce πρόσθεσε δύο νέες εταιρείες στη λίστα με τα θύματά της: Westward360 και Compression Leasing Services.

Αν και τα ονόματα των δύο αμερικανικών εταιρειών βρέθηκαν στο site των hackers στο dark web, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με παραβίαση δεδομένων και το κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις.

DragonForce ransomware: Νέα θύματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους ισχυρισμούς των hackers περί επίθεσης, οι ιστότοποι και των δύο εταιρειών παραμένουν πλήρως λειτουργικοί.

Αυτό εγείρει υποψίες για τις προθέσεις των επιτιθέμενων. Είτε πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση για να κερδίσουν την προσοχή είτε υπάρχει ένα βαθύτερο κίνητρο.

Δείτε επίσης: Το ALPHV ransomware παραβίασε τις loanDepot και Prudential Financial

Μόνο αν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τις εταιρείες, θα γνωρίζουμε σίγουρα αν η ransomware συμμορία DragonForce έχει παραβιάσει όντως τους οργανισμούς.

Η στόχευση εταιρειών όπως η Westward360 και η Compression Leasing Services, οι οποίες πιθανότατα διαθέτουν σημαντικά δεδομένα και διαδραματίζουν κρίσιμους ρόλους στους τομείς τους, είναι σημαντική για συμμορίες όπως η DragonForce.

Η πιθανή παραβίαση ευαίσθητων οικονομικών και επιχειρησιακών πληροφοριών ή δεδομένων πελατών θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές διακοπές δραστηριοτήτων, οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη και νομικές επιπτώσεις.

Επιπλέον, εάν η κυβερνοεπίθεση από την ransomware ομάδα DragonForce καταλήξει σε παραβιάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης (PII) ή εμπιστευτικά επιχειρηματικά δεδομένα, θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για το απόρρητο και την ασφάλεια για άτομα και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις στοχευμένες εταιρείες.

Δείτε επίσης: ALPHV/Blackcat ransomware: Αμοιβή $10 εκατ. για πληροφορίες σχετικά με τους αρχηγούς του

Westward360 & Compression Leasing Services DragonForce Ransomware

Ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για την πρόληψη των επιθέσεων ransomware;

  • Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι επιθέσεις ransomware συχνά αρχίζουν με την εξαπάτηση των χρηστών, ώστε να ανοίξουν κακόβουλα συνημμένα ή συνδέσμους.
  • Η ενημέρωση συσκευών, εφαρμογών και λογισμικών ενισχύει την ασφάλεια, αφού διορθώνει πιθανές ευπάθειες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι hackers.
  • Η εφαρμογή ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας που περιλαμβάνει προστασία από ransomware μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού.
  • Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων και η αποθήκευσή τους σε ασφαλή τοποθεσία μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα σας από την απώλεια.
  • Η περιορισμένη πρόσβαση στα δίκτυα και τα συστήματα μπορεί να μειώσει την έκταση της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση ransomware DragonForce.
  • Η χρήση εργαλείων παρακολούθησης δικτύου για την ανίχνευση ασυνήθιστης δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και την αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware σε πρώιμο στάδιο.

Δείτε επίσης: Gary Gensler: Ασκεί κριτική στο Bitcoin για το ρόλο του στο ransomware

Πηγή: thecyberexpress.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS