ΑρχικήinetΛογαριασμοί προπαγάνδας με έδρα την Κίνα ευδοκιμούν στο X

Λογαριασμοί προπαγάνδας με έδρα την Κίνα ευδοκιμούν στο X

Λογαριασμοί προπαγάνδας που ελέγχονται από άτομα με έδρα την Κίνα, που έχουν στόχο να επηρεάσουν την αμερικανική πολιτική, ακμάζουν στο X ακόμα και μετά την αποκάλυψή τους από άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή ποινικές διαδικασίες, όπως φαίνεται από μια ανάλυση της Washington Post.

Δείτε επίσης: X (Twitter): Οι ηχητικές και βίντεο κλήσεις έρχονται στο Android

Λογαριασμοί προπαγάνδας X

Στο παρελθόν, τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων του Twitter, του Meta και του YouTube, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, με εξωτερικούς ερευνητές και με αρχές επιβολής του νόμου, προκειμένου να περιορίσουν εκστρατείες ξένης παρέμβασης, ακολουθώντας τις αποκαλύψεις ότι ρωσικοί παράγοντες χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση ψευδούς ενημέρωσης και την επιδείνωση της διχόνοιας το 2016.

Ωστόσο, το Χ είναι σχεδόν απών από αυτήν την προσπάθεια από τότε που το αγόρασε ο Elon Musk το 2022 και για μήνες δεν έχει στείλει αντιπροσώπους στις διμηνιαίες συναντήσεις όπου οι εταιρείες ανταλλάσσουν πληροφορίες για δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών προπαγάνδας που ερευνούν ή σκοπεύουν να καταργήσουν, σύμφωνα με άλλους συμμετέχοντες.

Ως αποτέλεσμα, οι λογαριασμοί προπαγάνδας που διαδίδουν παραπλανητικές πληροφορίες και που οι άλλες κοινωνικές πλατφόρμες έχουν αποκλείσει παραμένουν ενεργοί στο X. Αυτό επιτρέπει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης από εκεί, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στις άλλες πλατφόρμες.

Ο τελευταίος εκπρόσωπος του Χ που παρακολούθησε μία από τις συνεδριάσεις κοινοποίησης πληροφοριών ήταν ο Ιρλανδός ειδικός Aaron Rodericks. Ο Rodericks αποκλείστηκε από το X μετά από το γεγονός ότι έκανε like σε αναρτήσεις που έκαναν κριτική για τον Musk και τώρα τον πολεμάει, ενώ μηνύει αυτόν και την εταιρεία. Πριν από αυτόν, ο εκπρόσωπος του Twitter ήταν ο αρχηγός ασφαλείας του, Yoel Roth, ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά την ανάληψη από τον Musk και έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του μετά από λανθασμένο υπαινιγμό του Musk ότι ήταν ευμετάβλητος απέναντι σε παιδεραστές.

Από τότε που εντοπίστηκαν 150 λογαριασμοί προπαγάνδας στο X μέσα σε μια σειρά δημοσίων αναφορών το περασμένο έτος, 136 ήταν ακόμη ενεργοί στο X μέχρι την Πέμπτη βράδυ, σύμφωνα με την ανασκόπηση της Post. Αυτό περιλαμβάνει έναν λογαριασμό από την Τουρκία με πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους και πέντε άλλους λογαριασμούς που έχουν το μπλε σήμα επαλήθευσης του X.

Δείτε ακόμα: Fidelity: Το Twitter (X) έχει χάσει το 71% της αξίας του μετά την αγορά του από τον Elon Musk

Η πιο ανησυχητική πτυχή για ορισμένους ερευνητές είναι ότι από τους 123 λογαριασμούς που η Meta αποκάλυψε τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο για τη συμμετοχή τους σε καμπάνιες προπαγάνδας με έδρα την Κίνα, μόνο οκτώ έχουν αφαιρεθεί από το Χ.

Η Meta ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι εκστρατείες που βασίζονται στην Κίνα έχουν αυξηθεί: Από τα 10 δίκτυα που απενεργοποίησε η εταιρεία από το 2017, έξι εντοπίστηκαν το προηγούμενο έτος.

Αν και η κινεζική προπαγάνδα επικεντρώνεται στην απόκρυψη των ανησυχιών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ και τις φιλοδοξίες της στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, σύμφωνα με ερευνητές, αυξήθηκε η προσπάθεια της να διαιωνίσει τις υφιστάμενες διχόνοιες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έκανε η Ρωσία. Οι κινεζικές επιρροές έχουν επεκταθεί γρήγορα σε περισσότερες πλατφόρμες και περισσότερες γλώσσες, όπως ανέφερε η Microsoft στον Σεπτέμβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας από τους λογαριασμούς του X που αναφέρεται από τη Meta ως μέρος μιας κρυφής καμπάνιας με έδρα την Κίνα, ο @boltinMich2800, έχει δημοσιεύσει συνδέσμους προς ιστορίες για επίμαχα πολιτικά θέματα σε ασήμαντα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί ακόμα λογαριασμοί, διαδίδουν περιεχόμενο που περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις τόσο του Biden όσο και του πρώην προέδρου Donald Trump, καθώς και υλικό που “φαίνεται να στοχεύει στη δημιουργία αίσθησης απογοήτευσης για την κατάσταση της Αμερικής χωρίς σαφή πολιτική κατεύθυνση. Επικεντρώνεται σε θέματα όπως η αστική επιδείνωση, το βρώμικο πόσιμο νερό, η αστυνομική βία, η οπλοκατοχή και η κατάρρευση της υποδομής“, έγραψε η αναλύτρια Elise Thomas.

Ερευνητές ανέφεραν ότι η Κίνα, παρόμοια με τη Ρωσία, ξεκίνησε επίσης την διασπορά άρθρων που προωθούν τις πολιτικές της απόψεις σε ιστοσελίδες που φαίνεται να είναι τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μια εκστρατεία που το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο πρόσφατα απέδωσε σε μια εταιρεία μάρκετινγκ της Πεκίνου περιλάμβανε 123 ιστότοπους σε 30 χώρες.

Δείτε επίσης: Η X Social Media μηνύει την X (Twitter) του Musk για παραβίαση εμπορικού σήματος

Ποια είναι η κύρια επίδραση των λογαριασμών προπαγάνδας στην κοινωνία;

Οι λογαριασμοί προπαγάνδας στα ψηφιακά μέσα έχουν μια σημαντική επίδραση στην κοινωνία.

  • Πρώτον, επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Μέσω της διάδοσης πληροφοριών, είτε αληθινών είτε ψευδών, καταφέρνουν να διαμορφώνουν τις απόψεις και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων.
  • Δεύτερον, οι λογαριασμοί προπαγάνδας μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική. Με την εξάπλωση προπαγανδιστικών μηνυμάτων, μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές, να προωθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές ατζέντες και να αλλάξουν την κατεύθυνση της πολιτικής συζήτησης.
  • Τρίτον, οι λογαριασμοί προπαγάνδας μπορούν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Με την εξάπλωση παραπλανητικών πληροφοριών και την επιδίωξη διχασμού, μπορούν να προκαλέσουν σύγκρουση και αναταραχή στην κοινωνία.
  • Τέλος, οι λογαριασμοί προπαγάνδας μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα. Με την εξάπλωση ψευδών πληροφοριών και την αμφισβήτηση των επίσημων πηγών, μπορούν να προκαλέσουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των θεσμών.

Πηγή: washingtonpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS