ΑρχικήsecurityΟ hacker Daniel Joe Meli από τη Μάλτα θα εκδοθεί στις Ηνωμένες...

Ο hacker Daniel Joe Meli από τη Μάλτα θα εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένας hacker από τη Μάλτα, ονόματι Daniel Joe Meli, περιμένει να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από μια επιχείρηση της Μαλτέζικης αστυνομίας, που βοηθούσε το FBI στις έρευνες και οδήγησε στη σύλληψή του.

Δείτε επίσης: HackerOne: Έχει δώσει πάνω από $300 εκατομμύρια σε προγράμματα bug bounty
hacker Daniel Joe Meli

Πιστεύεται ότι ο hacker Daniel Joe Meli, ηλικίας 27 ετών, έχει εργαστεί με ανθρώπους που δεν είναι Μαλτέζοι, σε σχέση με την πώληση παράνομου κακόβουλου λογισμικού στο Dark Web. Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από το Żabbar, είχε επίσης αναφερθεί ότι εμπλέκεται σε υπηρεσίες mentoring σε ένα φόρουμ χάκερ, για τον πολιτισμό των χάκερ και την ασφάλεια των υπολογιστών.

Το κακόβουλο λογισμικό, ένα τροποποιημένο εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης ή RAT, χρησιμοποιείται από εγκληματίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές και διακομιστές και να ελέγχουν τη λειτουργία τους. Η αστυνομία ανέφερε ότι υπήρξαν αρκετά θύματα αυτού του RAT στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς αναφορές για θύματα στη Μάλτα μέχρι στιγμής.

Τα προφίλ του Meli υποδεικνύουν ότι έχει εργαστεί ως υπάλληλος ελέγχου επιβατών στην Air Malta και ότι πλέον εργάζεται στην Aviaserve.

Οι έρευνες στη Μάλτα, που διεξήχθησαν από τη μονάδα της αστυνομίας για το κυβερνοέγκλημα, ξεκίνησαν μετά από αίτημα βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υπέδειξαν ως κύριους ύποπτους για την πώληση αυτού του RAT Μαλτέζους υπήκοους.

Οι έρευνες αποκάλυψαν την αναγνώριση του ύποπτου hacker Daniel Joe Meli και τη συνάφειά του με άλλους εγκληματίες, οι οποίοι δεν είναι Μαλτέζοι και δεν διαμένουν στη Μάλτα.

Δείτε ακόμα: Βορειοκορεάτες hackers στοχεύουν blockchain engineers με το Kandykorn malware

Ο ύποπτος συνελήφθη στον χώρο εργασίας του στην Γκούτζα στις 7 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες που σχετίζονται με τον ύποπτο, κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα που συνδέονται με αυτήν την έρευνα.

Ο hacker Daniel Joe Meli εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη απόγευμα μπροστά στην κ. Δρ. Giannella Camilleri Busuttil, LL.D, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες ενώπιον του αμερικανικού δικαστηρίου.

Έχει συναινέσει στην έκδοση και κρατείται στο Correctional Facility στο Κορδίνι. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, συνελήφθη επίσης ένας νιγηριανός συνεργός, ο οποίος διαμένει στη Νιγηρία.

Ηνωμένες Πολιτείες έκδοση

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με το ίδιο παράνομο εμπόριο κακόβουλου λογισμικού στο dark web συντονίζονταν από τη Europol σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, της Καναδικής Αστυνομίας, της Κροατικής Αστυνομίας, της Φινλανδικής Αστυνομίας, της Ολλανδικής Αστυνομίας, της Ρουμανικής Αστυνομίας, της Γερμανικής Αστυνομίας και των αρχών της Νιγηρίας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι Ρώσοι hackers Midnight Blizzard στοχεύουν όλο και περισσότερους οργανισμούς
Ποιες είναι οι επιπτώσεις των εγκλημάτων malware στην κυβερνοασφάλεια;

Τα εγκλήματα malware μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην κυβερνοασφάλεια. Πρώτον, μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ή κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, όπως προσωπικές πληροφορίες, πιστωτικές κάρτες ή άλλες οικονομικές πληροφορίες.

Δεύτερον, τα εγκλήματα malware μπορούν να προκαλέσουν διακοπή των υπηρεσιών ή της λειτουργίας των συστημάτων, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις.

Τρίτον, τα εγκλήματα malware μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στην εμπιστοσύνη των πελατών ή των χρηστών, καθώς η αποκάλυψη των επιθέσεων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης τους στην ικανότητα της εταιρείας να προστατεύει τα δεδομένα τους.

Τέλος, τα εγκλήματα malware μπορούν να οδηγήσουν σε νομικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, καθώς οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων απαιτούν από τις εταιρείες να προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα των πελατών τους.

Πηγή: maltatoday

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS