ΑρχικήHow ToΠώς να διαγράψετε το Clipboard history στα Windows 10;

Πώς να διαγράψετε το Clipboard history στα Windows 10;

Εάν έχετε ενεργοποιημένο το Clipboard history στα Windows 10, διατηρείται ένα αρχείο των στοιχείων που αντιγράφετε, ενώ χρησιμοποιείτε την αντιγραφή και επικόλληση. Σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το Clipboard history (ή να το απενεργοποιήσετε).

Clipboard history Windows 10;

Clipboard history στα Windows 10: Τι αποθηκεύεται στο ιστορικό;

Το ιστορικό προχείρου ή clipboard history αποθηκεύει τα 25 πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε αντιγράψει στο Πρόχειρο. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν κείμενο, HTML και εικόνες μεγέθους μικρότερου από 4 MB. Η λίστα αυτή διαγράφεται κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας (εκτός εάν κάποιο στοιχείο είναι καρφιτσωμένο στο Πρόχειρο).

Δείτε επίσης: Youtube: Εύρεση, Επεξεργασία και Διαγραφή του Ιστορικού σας

Πώς να διαγράψετε το Clipboard History στα Windows 10;

Όπως προείπαμε, η δυνατότητα Clipboard history λειτουργεί μόνο εάν έχει ενεργοποιηθεί (Settings > System > Clipboard).

  • Όταν είναι ενεργοποιημένο το Ιστορικό, πατώντας το Windows+V θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο που παραθέτει τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε αντιγράψει στο Clipboard.
  • Για να αφαιρέσετε μεμονωμένα στοιχεία από το Clipboard history, ανοίξτε τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στο στοιχείο που θέλετε να διαγράψετε.
  • Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού. Κάντε κλικ στο “Delete” και το στοιχείο θα αφαιρεθεί από τη λίστα.
  • Αν, όμως, θέλετε να διαγράψετε ολόκληρο το Clipboard history, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σύνολο τριών κουκκίδων στη λίστα και θα εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε “Clear All“.
  • Εάν έχετε κάποιο καρφιτσωμένο στοιχείο και θέλετε να το διαγράψετε, κάντε κλικ στις τελείες δίπλα του και επιλέξτε “Unpin“. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να το διαγράψετε είτε να δοκιμάσετε ξανά το “Clear All” από το μενού.

Δείτε επίσης: TikTok Ιστορικό Παρακολούθησης: Πώς μπορείτε να το βρείτε

Ένας άλλος τρόπος να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο Πρόχειρο, είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πρόχειρο. Εντοπίστε την ενότητα “Clear Clipboard Data“. Κάντε κλικ στο κουμπί “Clear” και το πρόχειρο θα διαγραφεί.

Με ενεργοποιημένο το ιστορικό στα Widnows 10, κάθε φορά που κάνετε κάτι επικόλληση, θα εμφανίζεται στη λίστα. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τα Windows από την αποθήκευση του ιστορικού, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στις Ρυθμίσεις των Windows.

Ιστορικό προχείρου Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε το Clipboard History στα Windows 10;

  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Start” και, στη συνέχεια, και πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις των Windows (εικονίδιο με γρανάζι)
  • Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο “System“.
  • Στην πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στο “Clipboard“. Αφού βρεθείτε στις ρυθμίσεις του Προχείρου, εντοπίστε την ενότητα που ονομάζεται “Clipboard history” και απενεργοποιήστε τη δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε το χαμένο ιστορικό σας στο ChatGPT;

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε το ιστορικό, αν και μάλλον είναι χρήσιμο να το κρατήσετε ενεργοποιημένο! Μερικές φορές, είναι χρήσιμο να μπορούμε να βρίσκουμε εύκολα πράγματα που έχουμε αντιγράψει προηγουμένως. Όταν χρειάζεστε να ανακτήσετε κάτι, απλά πατήστε τα πλήκτρα Win+V και θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο με το ιστορικό του προχείρου σας.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS