ΑρχικήbusinessΟ Elon Musk απαιτεί μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών από την Tesla

Ο Elon Musk απαιτεί μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών από την Tesla

Ο Elon Musk κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας σχετικά με τα κέρδη την Τετάρτη ανέφερε, “Αν και δεν επιθυμώ να το επιβεβαιώσω, αναρωτιέμαι αν η επιρροή μου στην εταιρεία είναι τόσο περιορισμένη σε αυτό το σημείο που θα μπορούσε να με ψηφίσει κάποια τυχαία συμβουλευτική εταιρεία μετόχων”.

elon musk tesla

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κάλεσε τους πληρεξούσιους συμβούλους Glass Lewis και την Institutional Shareholder Services – την οποία ανέφερε αστειευόμενος ως εξτρεμιστική ομάδα Isis.

Διαβάστε ακόμη: Ο Elon Musk θέλει να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla

Ο Elon Musk κατέχει περίπου το 13% της Tesla και είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος μέτοχος της. Πρόσφατα, έκανε έκκληση στο διοικητικό συμβούλιο για μια νέα σημαντική ανταμοιβή μετοχών, μετά την απόφασή του να πουλήσει το απόθεμα αξίας περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλύψει φόρους και να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς του Twitter, της κοινωνικής πλατφόρμας που μετονομάστηκε σε X.

Πολλοί επενδυτές βλέπουν την τεράστια αξιολόγηση της Tesla ως δικαιολογημένη, λόγω της δυνατότητάς της να γίνει ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Ο Elon Musk δήλωσε ότι, αν δεν έχει τουλάχιστον 25% μερίδιο στην εταιρεία, θα αναπτύξει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής αλλού. Έχοντας αξιοποιήσει μεγάλο μέρος των κερδών για να τονίσει αυτές τις νέες ευκαιρίες, αντί να εστιάσει στο πιθανό περιορισμό της ανάπτυξης και τη μείωση των περιθωρίων κέρδους της κυρίαρχης επιχείρησής του για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Elon Musk πρότεινε ότι ένας τρόπος για να αυξηθεί η μερίδιο του στο 25% θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας μετοχών με διπλή δομή, παρόμοια με αυτές που υπάρχουν σε εταιρείες όπως η Meta Platforms, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Facebook. Αποκάλεσε αυτήν την δομή ως “ιδανική” και δήλωσε ότι δεν αναζητούσε “επιπλέον οικονομικά οφέλη”.

Όσον αφορά το ποσοστό του 25%, «δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να μπορώ να ελέγξω την εταιρεία», ανέφερε. «Μου αρκεί όμως, το ότι έχω αρκετή επιρροή».

elon musk tesla μετοχές

Δείτε περισσότερα: Pwn2Own Automotive 2024: Ερευνητές “χάκαραν” την Tesla

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla αναμένει μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ για μια υπόθεση που ασκήθηκε από έναν μέτοχο που ισχυρίζεται ότι οι διευθυντές δεν επέδειξαν αρκετή ανεξαρτησία από τον Elon Musk, καθώς συνέταξαν το βραβείο απόδοσης των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Πηγή: techcentral

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS