Το Google Play Store είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών αφού εκεί οι χρήστες Android μπορούν να βρουν οποιαδήποτε εφαρμογή για τη mobile συσκευή τους. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανάλυση του Hackernoon, το Google Play αφαιρεί κάθε μήνα χιλιάδες εφαρμογές, πολλές περισσότερες απ’ όσες προσθέτει.
Πόσες εφαρμογές διαγράφηκαν από το Google Play;
Το Hackernoon εξέτασε τους αριθμούς από το 2022 έως το 2023. Το τελευταίο εξάμηνο του έτους, καταργήθηκαν τρεις φορές περισσότερες εφαρμογές από όσες προστέθηκαν.
Δείτε επίσης: Google Play Movies and TV: Τέλος εποχής – Πώς να έχετε πρόσβαση στο αγορασμένο περιεχόμενο;
Επίσης, κατά τη σύγκριση των νέων εφαρμογών στο Google Play, ανά μήνα το 2022 και το 2023, διαπιστώθηκε ότι τον Δεκέμβριο του 2023, ο αριθμός των νέων κυκλοφοριών μειώθηκε κατά 2,5 φορές.
NASA: Θέλει να στείλει αστροναύτες στον Άρη έως το 2035
Γιατί αναβάλλεται η εκτόξευση του Europa Clipper;
Ανακαλύψτε τον Μικροσκοπικό Εξωπλανήτη κοντά στο Άστρο του Μπαρναρντ
Γιατί το Google Play διαγράφει εφαρμογές;
Το Google Play έχει κάποιους κανόνες σχετικά με τις εφαρμογές που φιλοξενεί. Αυτοί οι κανόνες σχετίζονται κυρίως με τη δημιουργία, την ενημέρωση και την προώθηση των εφαρμογών. Αν οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν ακολουθούν τα κριτήρια της Google μπορεί να δουν τα apps τους να αφαιρούνται από το κατάστημα εφαρμογών.
Δείτε επίσης: SpyLoan apps – Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές με εκατομμύρια λήψεις
Ακολουθούν μερικοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί να αφαιρεθεί μια εφαρμογή:
Παραβίαση των κανόνων: Εάν η εφαρμογή δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες σχετικά με το περιεχόμενο, την ασφάλεια ή τη διαφήμιση, ενδέχεται να καταργηθεί. Για παράδειγμα, επηρεάζονται εφαρμογές που προωθούν περιεχόμενο βίας, πορνογραφίας, παραπλανητικές πληροφορίες ή περιεχόμενο που προωθεί το μίσος και τις διακρίσεις.
Μη ασφαλής: Εάν η εφαρμογή εμφανίζει ύποπτη ή κακόβουλη συμπεριφορά, το Google Play θα την αποκλείσει για να προστατεύσει τους χρήστες.
Ζητήματα απορρήτου: Εάν η εφαρμογή σας δεν σέβεται το απόρρητο των χρηστών, θα αφαιρεθεί από το Play Store.
Κακόβουλες διαφημίσεις: Εάν οι εφαρμογή βομβαρδίζει τους χρήστες με διαφημίσεις (adware) ή προωθεί ψεύτικα προϊόντα και υπηρεσίες, μπορεί να αφαιρεθεί από το κατάστημα εφαρμογών.
Απαγορευμένα πράγματα: Εάν η εφαρμογή σας έχει πράγματα που δεν θα έπρεπε, μπορεί να διαγραφεί.
Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων: Οι εφαρμογές που παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων αφαιρούνται επίσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές που παρέχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων, όπως μουσική, ταινίες ή βιβλία χωρίς την κατάλληλη άδεια.
Κακή ποιότητα: Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές που παρουσιάζουν συνεχή σφάλματα, crashes ή εφαρμογές που δεν παρέχουν την υπηρεσία που υπόσχονται στους χρήστες.
Δείτε επίσης: Google Play: Apps με adware είχαν πάνω από 2 εκατ. λήψεις
Η Google κάνει ελέγχους πριν επιτρέψει σε μια εφαρμογή να εισέλθει στο κατάστημα εφαρμογών της, αλλά πολλές φορές καταφέρνουν να περάσουν κακόβουλα apps. Γι’ αυτό το λόγο λαμβάνει υπόψη και παράπονα και αναφορές από χρήστες, προγραμματιστές ή ερευνητές ασφαλείας και επανεξετάζει τα apps.
Πηγή: hackernoon.com