ΑρχικήTop PicksΠοιο NAS είναι καλύτερο: Synology DiskStation DS224+ ή TerraMaster F2-223;

Ποιο NAS είναι καλύτερο: Synology DiskStation DS224+ ή TerraMaster F2-223;

Συγκρίνουμε τα Synology DS224+ και TerraMaster F2-223 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό δικτυακό αποθηκευτικό σας σύστημα.

Συγκρίνουμε τα Synology DS220+ και TerraMaster F2-223 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το ιδανικό δικτυακό αποθηκευτικό σας σύστημα.

Το Synology DiskStation DS224+ και το TerraMaster F2-223 αποτελούν δύο δημοφιλείς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους NAS με δύο θέσεις. Έχουμε ελέγξει και τα δύο συστήματα για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι στην αποθήκευση αρχείων σε ένα δίκτυο, στη ροή (και μετατροπή) πολυμέσων, καθώς και στην εξυπηρέτηση των αναγκών του χώρου σας ή του γραφείου. Και τα δύο διαθέτουν δύο θέσεις για σκληρούς δίσκους, επεξεργαστή Intel Celeron, RAM DDR4 και διάφορες θύρες USB και LAN. Και τα δύο μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αρχική επιλογή, αν και το DS224 είναι πιο δαπανηρό και το F2-223 παρέχει μια εμπειρία χρήστη που είναι ελαφρώς πιο προχωρημένη.

Το Synology DiskStation DS224+ αντικαθιστά άμεσα το δημοφιλές DS220+, ένα άλλο NAS με επεξεργαστή Intel. Η Synology διατηρεί το ίδιο περίβλημα και αναβαθμίζει τον επεξεργαστή στον ίδιο με αυτόν του παλαιότερου DS920+. Διαθέτει ακόμη 2GB RAM DDR4, με τη δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον 4GB, για μέγιστη χωρητικότητα 6GB. Δύο θύρες LAN 1GbE συνοδεύονται από δύο θύρες USB-A 3.2 Gen 1, χωρίς υποδοχές M.2 SSD για caching ή αποθήκευση δεδομένων. Είναι ένα από τα πιο βασικά Synology NAS με επεξεργαστή Intel.

Δείτε επίσης: Goal Zero: Παρουσιάζει την οικιακή εφεδρική μπαταρία Haven

Η TerraMaster προσπαθεί να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη απόδοση και παράλληλα να προσφέρει χαμηλότερη τιμή από τους ανταγωνιστές. Το F2-223 διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή (με δύο λιγότερους πυρήνες), διπλάσια RAM εξαρχής (με μέγιστη χωρητικότητα 32GB), δύο υποδοχές M.2 SSD για caching δεδομένων, δύο θύρες LAN 2.5GbE, δύο θύρες USB-A 3.1 και μια θύρα HDMI. Ενδιαφέρον είναι ότι, παρόλο που η TerraMaster περιλαμβάνει τη θύρα HDMI, αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή πολυμέσων μέσω ενός οθόνης ή τηλεόρασης. Χρησιμοποιείται μόνο για τη διαχείριση του NAS μέσω της γραμμής εντολών (και την εκκίνηση στο BIOS). Η TerraMaster καταφέρνει να υπερτερήσει στις προδιαγραφές σε σχέση με το DS224+ και παρέχει έκπτωση 40 δολαρίων. Επιλέγοντας το F2-223, μπορεί κανείς να εξοικονομήσει χρήματα και να επωφεληθεί από καλύτερες προδιαγραφές. Παρόλο που δεν συμπεριλαμβάνω το F2-223 στη λίστα των καλύτερων εξωτερικών σκληρών δίσκων NAS, ανταγωνίζεται αποτελεσματικά το DS224+.

Design

Και η TerraMaster και η Synology διατηρούν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των δύο αυτών περιβλημάτων. Το DiskStation DS224+ έχει την ίδια εμφάνιση με το προηγούμενο DS220+, με πλαστικό και μεταλλικό περίβλημα και αφαιρούμενο μπροστινό κάλυμμα που προστατεύει τις δύο θέσεις για σκληρούς δίσκους. Η TerraMaster χρησιμοποιεί έναν σχεδιασμό με αλουμίνιο, ενώ ορισμένες πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της NAS έχουν παρουσιάσει ένα παρόμοιο μαύρο στυλ

Και η TerraMaster και η Synology διατηρούν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των δύο αυτών enclosure. Το DiskStation DS224+ έχει την ίδια εμφάνιση με το προηγούμενο DS220+, με πλαστικό και μεταλλικό περίβλημα και αφαιρούμενο μπροστινό κάλυμμα που προστατεύει τις δύο θέσεις για σκληρούς δίσκους. Η TerraMaster χρησιμοποιεί έναν σχεδιασμό με αλουμίνιο, ενώ ορισμένες πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της NAS έχουν παρουσιάσει ένα παρόμοιο μαύρο στυλ. Το F2-223 έχει μια μοναδική εμφάνιση σε σύγκριση με τους περισσότερους άλλους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους NAS, αν και πολλοί θα προτιμούσαν ένα πιο λείο σχέδιο όπως αυτό του DS224+.

Δείτε ακόμα: CES 2024: Η Amazfit παρουσίασε το έξυπνο δαχτυλίδι Helio Ring

Εκπληκτικά, το DS224+ έχει σχεδόν το μισό βάρος του F2-223, πράγμα που αποδεικνύει πόσο πλαστικό περιλαμβάνεται στο Synology NAS. Το F2-223 είναι πιο συμπαγές, οπότε αν υπάρχουν περιορισμοί στον χώρο, το server της TerraMaster μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Και τα δύο DS224+ και F2-223 διαθέτουν θήκες αντικατάστασης δίσκων (hot-swap), χωρίς την ανάγκη εργαλείων για την εγκατάσταση 3,5 ιντσών σκληρών δίσκων.

Το F2-223 προσφέρει δύο υποδοχές RAM DIMM και M.2 SSD, αλλά για πρόσβαση πρέπει να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρο το περίβλημα. Αντίθετα, η Synology προσφέρει μόνο μια υποδοχή RAM DIMM για δοκιμές, αλλά βρίσκεται εσωτερικά και είναι προσβάσιμη μετά την αφαίρεση των δύο θυρίδων δίσκων.

Λογισμικό

Το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί το Synology DiskStation DS220+ είναι το DiskStation Manager (DSM), βασισμένο σε Linux, και θεωρείται το αγαπημένο. Η εμπειρία με το DSM της Synology είναι ομαλή, ενώ το λειτουργικό της TerraMaster είναι παρόμοιο, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης και η λειτουργία της διαδικτυακής διεπαφής δεν είναι τόσο ομαλή και ευαίσθητη όσο του DSM της Synology.

Το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί το Synology DiskStation DS220+ είναι το DiskStation Manager (DSM), βασισμένο σε Linux, και θεωρείται το αγαπημένο μου. Η εμπειρία με το DSM της Synology είναι ομαλή, ενώ το λειτουργικό της TerraMaster είναι παρόμοιο, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης και η λειτουργία της διαδικτυακής διεπαφής δεν είναι τόσο ομαλή και ευαίσθητη όσο του DSM της Synology.

Δείτε επίσης: Withings: Παρουσιάζει το καινοτόμο gadget υγείας, BeamO

Και τα δύο λειτουργικά συστήματα επιτρέπουν γρήγορη πρόσβαση στη διαχείριση αποθηκευτικών χώρων, δίσκων, εφαρμογών και άλλων. Ενώ είναι παρόμοια με λειτουργία, η Synology έχει καλύτερη υποστήριξη από προγράμματα πρώτου μέρους και περισσότερες εφαρμογές τρίτων. Η TerraMaster προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με την προώθηση εφαρμογών από την κοινότητα, αλλά ακόμα υστερεί.

Απόδοση

Το Synology DiskStation DS220+ είναι το πιο αδύναμο NAS από τα δύο, εκτός από την υπολογιστική ισχύ. Ο επεξεργαστής Intel Celeron J4125 του DS224+ είναι πιο ισχυρός, αλλά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του υστερούν σε σύγκριση με το F2-223 της TerraMaster. Ο Intel Celeron N4505 του F2-223 είναι διπύρηνος, αλλά οι δυο επεξεργαστές είναι επαρκείς για 4K transcode stream και επιβαρυμένη χρήση στο σπίτι.

Το Synology DiskStation DS220+ είναι το πιο αδύναμο NAS από τα δύο, εκτός από την υπολογιστική ισχύ. Ο επεξεργαστής Intel Celeron J4125 του DS224+ είναι πιο ισχυρός, αλλά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του υστερούν σε σύγκριση με το F2-223 της TerraMaster. Ο Intel Celeron N4505 του F2-223 είναι διπύρηνος, αλλά οι δυο επεξεργαστές είναι επαρκείς για 4K transcode stream και επιβαρυμένη χρήση στο σπίτι.

Στη χωρητικότητα της RAM, το TerraMaster F2-223 έχει διπλάσια χωρητικότητα με 2GB DDR4 έναντι του 1GB DDR4 του Synology DS220+. Αυτό μπορεί να μην είναι καθοριστικό για ελαφρύτερες χρήσεις, αλλά κατά τη χρήση βαρύτερων εφαρμογών όπως το Plex Media Server, το DS220+ μπορεί να φτάσει γρήγορα στα όριά του. Ως μια προσθήκη στη μέγιστη χωρητικότητα των 32GB του F2-223, η TerraMaster παρέχει επίσης δύο υποδοχές M.2 SSD για caching δεδομένων, ενώ το DS220+ υποστηρίζει μόνο 6GB DDR4 RAM.

Διαβάστε παράλληλα: Asus: Ανακοίνωσε Foldable OLED Οθόνη

Οι θύρες 1GbE γίνονται λιγότερο συνηθισμένες στις νεότερες θήκες NAS, παρόλο που η Synology δεν αναβάθμισε τις θύρες του DiskStation DS220+ σε συνδέσεις 2.5GbE. Το TerraMaster F2-223 διαθέτει δύο από αυτές, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης σε σχέση με το DS224+. Εφόσον όχι όλα τα οικιακά δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν υλικό με συνδέσεις 2.5GbE, είναι δυνατόν να μην αξιοποιήσετε πλήρως την επιπλέον απόδοση αν το δίκτυό σας περιορίζεται σε ταχύτητες 1Gb. Το TerraMaster F2-223 προσφέρει καλύτερη ευελιξία για μελλοντικές αναβαθμίσεις δικτύου.

Ποιο NAS είναι κατάλληλο για εσάς;

Η επιλογή ανάμεσα στο Synology DiskStation DS220+ και το TerraMaster F2-223 στρέφεται στο εάν θέλετε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και να επιλέξετε ένα NAS με μεγαλύτερες δυνατότητες. Το F2-223 κερδίζει ανεπιφύλακτα με τον ταχύτερο επεξεργαστή Intel Celeron, μεγαλύτερη χωρητικότητα RAM, δίκτυο 2.5GbE και υποστήριξη για caching SSD. Εκεί που το DS224+ ξεχωρίζει είναι με το λειτουργικό σύστημά DSM και την υποστήριξη εφαρμογών. Η Synology παρέχει επίσης περισσότερες λειτουργίες μέσω της πλατφόρμας της στο cloud, διαθέσιμη για τους κατόχους DS224+.

Είναι εντυπωσιακό το τι προσφέρει το TerraMaster F2-223 στη θεωρία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υποτίμησε το DS224+ κατά $40. Βεβαίως, το λειτουργικό σύστημα είναι ελαφρώς λιγότερο πολύπλοκο και δεν υπάρχουν τόσες διαθέσιμες εφαρμογές, αλλά είναι πιο ικανό και έχουμε εντοπίσει ότι είναι εύκολη η διαδικασία φόρτωσης δικών μας λειτουργικών συστημάτων στα NAS της TerraMaster. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία του δικού σας NAS με μια λύση λειτουργικού συστήματος μετά την αγορά.

Πηγή πληροφοριών: https://www.androidpolice.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS