ΑρχικήSecurityMerck: Λαμβάνει αποζημίωση 1,4 δισ. $ για τις επιθέσεις NotPetya

Merck: Λαμβάνει αποζημίωση 1,4 δισ. $ για τις επιθέσεις NotPetya

Η φαρμακευτική εταιρεία Merck, ένας πολυεθνικός κολοσσός, εισπράττει την αποζημίωση του 1,4 δισ. δολαρίων για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το 2017 από τη NotPetya.

Merck NotPetya

Παρότι δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες του διακανονισμού, η συμφωνία ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή προτού προκύψει προφορική διαφωνία ενώπιον του δικαστή.

Διαβάστε ακόμα: St Vincent’s: Παραμένει σιωπηλό σχετικά με την κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία Merck, με έδρα στη Γερμανία, δεν είχε ασφάλιση κυβερνοασφάλειας, αλλά βασιζόταν από την κάλυψη όλων των κινδύνων. Ο ασφαλιστικός πάροχος Ace American, που εξυπηρέτησε την Merck τότε, αρνήθηκε να αποζημιώσει την εταιρεία, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις NotPetya ως πράξη πολέμου.

Το Notpetya Malware αποτελεί έναν κακόβουλο κώδικα που επιτίθεται κυρίως σε μηχανήματα που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί τον σκληρό δίσκο και εμποδίζει την εκκίνηση του συστήματος. Αν και οι ερευνητές ανιχνεύσαν τις πρώτες εκδόσεις της οικογένειας κακόβουλου λογισμικού Petya το 2016, το κακόβουλο λογισμικό NotPetya εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια παγκόσμια επίθεση το 2017.

Οι επιθέσεις εστίασαν κυρίως στην Ουκρανία, με το 80% των μολυσμένων συσκευών να εντοπίζονται στη χώρα αυτή. Ωστόσο, η εξάπλωση του ιού ήταν εκτενής, με 40.000 συσκευές της εταιρείας Merck να μολύνονται από την επίθεση. Η εταιρεία δηλώνει ότι υπέστη ζημίες ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω αυτής της διακοπής.

Δείτε επίσης: loanDepot: Κυβερνοεπίθεση επηρεάζει συστήματα πληρωμών

Η Merck είναι μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, με ειδίκευση στη φαρμακευτική και χημική βιομηχανία. Με πάνω από 60 χιλιάδες υπαλλήλους, η εταιρεία έχει αποκτήσει έσοδα που υπερβαίνουν τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2022, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσέφερε ανταμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη των ατόμων που φέρονται ως υπεύθυνα για τις επιθέσεις του 2017.

Merck NotPetya

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, οι αξιωματικοί της GRU Yuriy Sergeyevich Andrienko, Sergey Vladimirovich Detistov, Pavel Valeryevich Frolov, Anatoliy Sergeyevich Kovalev, Artem Valeryevich Ochichenko και Petr Nikolayevich Pliskin ανέπτυξαν κακόβουλο λογισμικό προς όφελος της Ρωσίας.

Δείτε ακόμα: Αυστραλία: Δικαστική υπηρεσία επηρεάστηκε από κυβερνοεπίθεση

Πηγή: cybernews.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS