ΑρχικήYoutubeΈγκυος μούμια βρέθηκε με το μωρό παγιδευμένο μέσα της

Έγκυος μούμια βρέθηκε με το μωρό παγιδευμένο μέσα της

Τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης κοπέλας που πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού στην αρχαία Αίγυπτο έχουν αναλυθεί από ερευνητές, αποκαλύπτοντας ότι η νεαρή μητέρα ήταν στη διαδικασία να γεννήσει δίδυμα όταν πέθανε. Δυστυχώς, ο τοκετός πήρε μια αρνητική τροπή όταν το κεφάλι του πρώτου μωρού κόλλησε κατά την έξοδό του, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των δύο μωρών, καθώς και της μητέρας.

Δείτε επίσης: Γυναίκα γέννησε το μωρό της μέσα σε Tesla αυτοκίνητο, με ενεργοποιημένο το Autopilot

Πιστεύεται ότι η νεαρή γυναίκα ήταν μεταξύ 14 και 17 χρονών όταν πέθανε και ανακαλύφθηκε αρχικά το 1908 στο νεκροταφείο El Bagawat στο Kharga Oasis της Αιγύπτου. Οι σημειώσεις εκείνης της εποχής αποκαλύπτουν ότι η μούμια βρέθηκε με ένα έμβρυο και πλακούντα ανάμεσα στα πόδια της, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι πέθανε από επιπλοκές κατά τη γέννα.

μούμια

Επανεξετάζοντας τη μούμια μετά από περισσότερο από έναν αιώνα, οι συγγραφείς μιας νέας μελέτης πραγματοποίησαν υπολογιστικές τομογραφίες (CT) του σώματος, προκειμένου να καθορίσουν ακριβώς τι μπορεί να πήγε στραβά. Προς έκπληξή τους, οι τομογραφίες έδειξαν την παρουσία ενός δεύτερου εμβρύου στην κοιλιά της γυναίκας, υποδεικνύοντας ότι ήταν έγκυος σε δίδυμα.

Περισσότερες συγκλονιστικές αποκαλύψεις ήρθαν όταν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κεφάλι του μωρού που βρέθηκε ανάμεσα στα πόδιο της γυναίκας εξακολουθούσε να βρίσκεται στον λεκάνη της μητέρας, οδηγώντας τους να υποψιάζονται ότι το έμβρυο είχε αποκεφαλιστεί κατά τη διάρκεια της γέννησης.

Δείτε ακόμα: Ανασκαφή τάφου 2.300 ετών: Ανακαλύφθηκε γυναίκα που ακολουθούσε το στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η πιο πιθανή εξήγηση για αυτό το φρικτό αποτέλεσμα είναι ότι το μωρό γεννήθηκε ανάποδα – δηλαδή βγήκε πρώτα με τα πόδια.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε “τραυματικό αποκεφαλισμό του εμβρύου” σε σπάνιες περιπτώσεις, με αυτό το παράδειγμα να είναι ένα από αυτά τα φρικτά περιστατικά.

Όσον αφορά το δεύτερο έμβρυο, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι νεκροθάπτες μπορεί να μην γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος σε δίδυμα και έτσι απλά απέτυχαν να το αφαιρέσουν από το σώμα της πριν την μούμιαση. Καθώς η διάφραγμα της μούμιας διαλύθηκε, το ακέφαλο έμβρυο μπορεί να μετακινήθηκε από τη μήτρα στη περιοχή του θωρακικού κοιλιακού χώρου.

Αυτή η εξέταση της μητέρας και των παιδιών της κατά τη γέννηση επαναβεβαιώνει το πόσο επικίνδυνη ήταν η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η γέννηση, ιδίως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε άθικτο κρανίο πλειόσαυρου στο Dorset

Η μελέτη – που περιλαμβάνει εικόνες της μούμιας – δημοσιεύεται στο International Journal of Osteoarchaeology.

Πηγή: iflscience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS